Ski plus. Feledhetelen pillanatok Karintiában

A téli üdülés Karintiában mindig aktív kikapcsolódást jelent. És ez alatt nemcsak a síelés, snowboardozás, vagy túrázás értendő, a vidék még számos további lehetőséget is tartogat az idelátogató kicsik és nagyok számára egyaránt. És mindehhez csodálatosabb kulisszát elképzelni sem lehet:

Karintia gyönyörű panorámát nyújtó, változatos hegyvidék, befagyott tavakkal, sok napsütéssel és enyhe klímával. És mivel Ausztria legdélebben fekvő tartománya közvetlenül Olaszországgal és Szlovéniával határos, az Alpok-Adria ízvilág ötvözete különleges kulináris élményeket ígér. 

Tine Steinthaler; © Kärnten Werbung

Nockberge-Trail

Nockberge-Trail

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung

MCreativ_Christian Finding

Dobratsch

Dobratsch

Weissensee Information

Weissensee

Weissensee

FranzGERDL_Kaernten_Werbung

Leppner Alm

Leppner Alm

Alpinhotel Pacheiner

Pacheiner Gerlitzen Alpe

Pacheiner Gerlitzen Alpe

A karintiai téli üdülés a sípályákon és sípályán kívül egyaránt kiemelkedő élményeket kínál. Miközben a síelők meghódítják a hegyeket, a sífutók csodálatos panorámákban gyönyörködhetnek a sífutópályákon, a korcsolyázók pedig befagyott tavakon hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. A Weissensee például Európa legnagyobb természetes jégfelülete. Aki egész egyszerűen csak feltöltődne és pihenne egy kicsit, az kiadós sétákat tehet a hóborította tájon át vagy részt vehet egy lovas szános kiránduláson, a Katschbergen még téli lovaglásra is lehetőség nyílik.. Igazán különleges élménynek számít a „Csillagok éjszakája” Heiligenblutban, valamint a holdfénynél tett hótalpas túrázás a Dobratschon.

Apropó hótalpak: a romantikára vágyók és a természetbarátok igen kedvelt helyszíne a Lesachtal, amely egy, a Lienzi Dolomitok és a Karnische Alpok között húzódó, érintetlenül hagyott terület, ahol lebilincselő túraútvonalak várják a természet szerelmeseit. Aki szívesen újra gyerekbőrbe bújna és szánkóval száguldozna a hóborította lejtőkön völgybe, az nem hagyhatja ki a Dreiländereck 8,4 kilométer hosszú, izgalmas szánkópályáját.

Romantikus magashegyi menedékházak

és kóstoló Karintia alpesi-adriai konyhájából 

Továbbolvasás
Tine Steinthaler; Kaernten_Werbung_Tine_Steinthaler

Karintia, a sítúrák országa

Franz Gerdl; Kärnten Werbung_Gerdl

Tom Kozissnik

Freeride karintiában

PeterBURGSTALLER_OesterreichWerbung

A jég felett és alatt

MCreativ_Christian Finding

Amikor beköszönt az éjszaka Karintiában

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung

Sífutás Karintiában

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy