Ski plus. Feledhetelen pillanatok Karintiában

A téli üdülés Karintiában mindig aktív kikapcsolódást jelent. És ez alatt nemcsak a síelés, snowboardozás, vagy túrázás értendő, a vidék még számos további lehetőséget is tartogat az idelátogató kicsik és nagyok számára egyaránt. És mindehhez csodálatosabb kulisszát elképzelni sem lehet:

Karintia gyönyörű panorámát nyújtó, változatos hegyvidék, befagyott tavakkal, sok napsütéssel és enyhe klímával. És mivel Ausztria legdélebben fekvő tartománya közvetlenül Olaszországgal és Szlovéniával határos, az Alpok-Adria ízvilág ötvözete különleges kulináris élményeket ígér. 

Nockberge-Trail

Nockberge-Trail

Dobratsch

Dobratsch

Weissensee

Weissensee

Leppner Alm

Leppner Alm

Pacheiner Gerlitzen Alpe

Pacheiner Gerlitzen Alpe

A karintiai téli üdülés a sípályákon és sípályán kívül egyaránt kiemelkedő élményeket kínál. Miközben a síelők meghódítják a hegyeket, a sífutók csodálatos panorámákban gyönyörködhetnek a sífutópályákon, a korcsolyázók pedig befagyott tavakon hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. A Weissensee például Európa legnagyobb természetes jégfelülete. Aki egész egyszerűen csak feltöltődne és pihenne egy kicsit, az kiadós sétákat tehet a hóborította tájon át vagy részt vehet egy lovas szános kiránduláson, a Katschbergen még téli lovaglásra is lehetőség nyílik.. Igazán különleges élménynek számít a „Csillagok éjszakája” Heiligenblutban, valamint a holdfénynél tett hótalpas túrázás a Dobratschon.

Apropó hótalpak: a romantikára vágyók és a természetbarátok igen kedvelt helyszíne a Lesachtal, amely egy, a Lienzi Dolomitok és a Karnische Alpok között húzódó, érintetlenül hagyott terület, ahol lebilincselő túraútvonalak várják a természet szerelmeseit. Aki szívesen újra gyerekbőrbe bújna és szánkóval száguldozna a hóborította lejtőkön völgybe, az nem hagyhatja ki a Dreiländereck 8,4 kilométer hosszú, izgalmas szánkópályáját.

Karintia, a sítúrák országa

Freeride karintiában

A jég felett és alatt

Amikor beköszönt az éjszaka Karintiában

Sífutás Karintiában