Téli napfény

Az Alpok déli oldalán különösen naposak a sípályák. Ezzel is magyarázható, hogy Karintiát egyre többen választják úti célul a téli sportok kedvelői és elsősorban a családosok.

Nassfeld Ski Alpin

Nassfeld

A napos lesiklópályák, egy adag délies vendégszeretettel fűszerezve és a karintiai Alpok-adriai konyha kulináris élvezeteivel kiegészítve tökéletes téli pihenésről gondoskodnak. A bőséges napfény mennyiségét természetesen számokban is ki lehet fejezni. A karintiai síterületeken 100 órával többet süt a nap a téli hónapokban, mint az Alpok fővonulatától északra eső területeken. A mérést a nassfeldi téli napórával végzik, mely közvetlenül a hegyi állomás mellett található. Karintia télen az Alpok legnagyobb napozóterasza – a természet páratlan ajándéka!

Gerlitzen

Reggeltől estig a napos oldalon síelhet – ezt az élményt nyújtja például a Karintia szívében, a Gerlitzen Alpe Stella Ronda Snow Challenge sípályája. Egy másik sívidéken, a Turracher Höhén az egyik napfényes helyen italokat is kaphatnak a vendégek a sípálya komornyiktól. Emellett sok karintiai hüttében szabadon állnak rendelkezésre a megfelelő fényvédő faktorú naptejek.

Aki valóban szeretné kihasználni a sípályán a napsugarakat, az semmiképp se hagyja ki a kora reggeli síelést, azaz az Early Morning Skiinget. Meghatározott időpontokban a Goldeck (2019 márciusában) és a Turrach pályáin már 6:30-kor elkezdődik a nap a síelők számára. Micsoda élvezet kis csapatban rajzolni az első nyomokat a hóban! Bad Kleinkirchheimben pedig a „Síelés 9 előtt” programban Franz Klammer olimpiai bajnok kíséri a pályán a koránkelőket.

DanielZupanc_Kaernten_Werbung
Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher

FRANZGERDL-KATSCHBERG-Ski
Familienskigenuss am Katschberg

Katschberg

Katschberg

A tömegturizmustól távol, Karintia TOP síterületei ideális feltételeket biztosítanak a pihentető téli üdüléshez a pályákon és a pályán kívül egyaránt. A liftüzemeltetők gondosan ügyelnek a biztonságra, a kényelemre és a hóbiztosságra. 

Egészen tavasz közepéig garantálják a hóbiztos síelés örömét a fűtött ülésekkel felszerelt, kényelmes sífelvonók a Nassfelden és a Gerlitzenen, az igényesen kialakított lesiklópályák a Turrachon és a Katschbergen, valamint Karintia legmagasabban fekvő sípályái a Mölltaler Gletscher/Ankogel, illetve a Grossglockner/Heiligenblut területén, háromezer méter magas csúcsok között. A kisebb karintiai síterületek, köztük a lavanttali és a nockbergi, jól átlátható, családbarát pályákkal várják a vendégeket.

„Egy mindenhova” – ez a jelszava a karintiai TOPSKIPassnak.

Bad Kleinkirchheim

„Egy mindenhova” – ez a jelszava a karintiai TOPSKIPassnak, amely hozzáférést biztosít minden karintiai és kelet-tiroli síterülethez. Ezzel párhuzamosan regionális síbérletek is válthatók, melyek számos vonzó szolgáltatást tartalmaznak.

A Bad Kleinkirchheim fürdőibe belépést biztosító kombinált bérlet vagy a családbarát „Ski for free” hetek napfényben gazdag téli élményt kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az egyes régiók különböző akciókat kínálnak, ilyen például a „Ski surprise“, a „Schneeflocke - hópehely“ akció, a napi egy eurós gyermekbérlet, a Schneemann/hóember kártya vagy a „Kinder gratis – gyermekek ingyen“.

Napos kilátás az érintetlen természetre – sítúrák az új Nockberge túraútvonalon

Skitour Mirnock

Mirnock

Az új és kiemelt lehetőség a karintiai télben: a Nockberge Trail, az öt sívidéket, a Katschberget, Innerkremst, Turrachot, Falkertet és Bad Kleinkirchheim/St. Oswaldot összekötő sítúraútvonalat. Olyan sítúrázóknak ajánljuk, akik komótos, de gyakorlott és jó erőnlétű túrázók, de kerülik a magashegyi szakaszokat. 

A túra egy-egy szakaszára legfeljebb hat órát kell tervezni. Mivel egyes helyeken csákányos vagy pados felvonókkal is utazhatunk, ezért minden szakaszon ki lehet váltani egy-egy kaptatót. Szintén rendhagyó, hogy a Nockberge túrán más többnapos sítúrával ellentétben nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő alpesi-adriai konyhát kínáló, színvonalas (wellness-)szállókban éjszakázunk.

A napfény és a téli sportok jó kiegészítője a téli wellness

Gerlitzen

A tavi szaunák és a Millstätti-tó vagy a Wörthi-tó fürdőházainak üvegfelülete mögött különösen intenzíven érezhetők a melengető téli napsugarak. A szabadban fürdőruhában élvezheti a téli napsütést, aki ellátogat a villachi melegvízű fürdőbe vagy Bad Kleinkirchheimben a St. Kathrein , illetve a római fürdőbe. És ha már a St. Kathrein fürdőnél tartunk: átfogó felújítást követően nyitották újra a legnagyobb vízfelülettel és a leghosszabb élménycsúszdával a karintiai fürdők körében, de tágas szaunavilága mellett masszázst és szépségápolást is kínál.

A téli wellness vonatkozásában nem feledkezhetünk meg a fűtött szállodai tóparti medencékről a Millstätter See, a Wörthersee és Turracher See mellett. 

A legszebb tél is véget ér egyszer, de Karintiában nem múlhat el egy különlegesség nélkül: ez pedig a hóolvadáskor a villachi melegvizes fürdőben csobogó Maibachl. A főforrás közelében képződött két medencében akár 28 °C-os is lehet a termálvíz, mely gyógyulást ígér a szív- és érrendszeri betegeknek, valamint a csontritkulásban szenvedőknek. 2005-ben a Maibachlt természeti emlékké nyilvánították.

Síelés KarintiábanVideo

A napsütést, a strandolást és a kempingezést alapesetben a nyárral kötjük össze. Karintiában viszont ezt télen is élvezhetjük. A kempingezés napsütésre éhező éhező szerelmesei a 18 télen is üzemelő kemping kínálatában tobzódhatnak.

Jó tanács: Karintia lenyűgöző hátteret kínál a hótaposós túrázások élvezetes válfajához például a hótaposó táborban Klippitztörlben, a Dobratsch természeti park vezetéses túráin vagy a három ország határvidékén, a Dreiländereckben.

 

 

Pyramidenkogel im Advent
Gert Steinthaler; © Kärnten Werbung
Pyramdigenkogel im Advent

A 2018/2019-es téli szezontól vezetjük be a Karintiai Téli Kártyát.

Akár a lélegzetelállító karintiai téli tájat szemléli a Pyramidenkogel-ról, pihentető órákat tölt egy termálfürdőben vagy vezetett hótaposós túrákat tervez – a Karintia Téli Kártyával mindenki megtalálja a magának valót! Az együttműködő partnerek közé tartozik többek között a Happ hüllő-állatkert, a Heide Schneealp Falkert, a Modern Művészetek Múzeuma vagy a Gerlitzen gondolás felvonó. A Karintia Téli Kártya 39 eurótól kapható. További felvilágosítás: www.kaerntencard.at  

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy