Napfényes téli üdülés az Alpok déli oldalán

Az Alpok déli oldalán különösen naposak a sípályák. Ezzel is magyarázható, hogy a téli sportok kedvelői egyre gyakrabban választják úti célul Karintiát.

NLW Nassfeld Winter Leitmotiv2 c nassfeld.at

Nassfeld

A napsütötte sípályák délies vendégszeretettel fűszerezve és a karintiai Alpok-Adria konyha kulináris finomságaival kiegészítve garanciát jelentenek a tökéletes téli pihenésre. A napsütés mennyiségét természetesen számokban is ki lehet fejezni. A karintiai síterületeken 100 órával többet süt a nap a téli hónapokban, mint az Alpok fővonulatától északra eső területeken. A mérést a nassfeldi téli napórával végzik, amely közvetlenül a hegyállomás mellett található. Karintiai télen az Alpok legnagyobb napozóterasza – a természet páratlan ajándéka!

Gerlitzen Ski Alpin

Gerlitzen

Reggeltől estig a napos oldalon síelhetnek a vendégek – ezt az élményt nyújtja például a Karintia szívében, a Gerlitzen Alpén kínált Stella Ronda téli kihívás. Egy másik síterepen, a Turracher Höhén italokat is kaphatnak a vendégek a sípályakomornyiktól. Aki valóban szeretné kihasználni síelés közben a napsütést, az semmiképp se hagyja ki a kora reggeli síelést, azaz az Early Morning Skiinget. 

Bad Kleinkirchheimben maga Franz Klammer olimpiai bajnok kíséri a sípályán a korán kelőket. A síelés után ízletes brunch várja a résztvevőket az Alpok–Adria konyha remekeivel. 2021-ban harom időponban élhetjük át ezt a különleges élményt: február 2., 9. és 16.

Daniel Zupanc
Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher

Franz Gerdl
Familienskigenuss am Katschberg

Katschberg

A tömegturizmustól távol, Karintia TOP síterületei ideális feltételeket biztosítanak a pihentető téli üdüléshez a sípályákon és azokon kívül A liftüzemeltetők gondosan ügyelnek a biztonságra, a kényelemre és a hóbiztosságra.

A fűtött ülésekkel felszerelt, kényelmes felvonók a Nassfelden és a Gerlitzenen, az igényesen kialakított lesiklópályák a Turracher Höhén és a Katschbergen, valamint Karintia legmagasabban fekvő sípályái a Mölltaler Gletscher/Ankogel, illetve a Grossglockner/Heiligenblut síterületén egészen tavasz közepéig garantálják a hóbiztos téli élményeket. A kisebb karintiai síterületek – köztük a lavanttali és a nockbergi – könnyen áttekinthető, családbarát pályákkal várják a vendégeket.

„Egy bérlettel mindenhova”

Skifahren in Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim

„Egy bérlettel mindenhova” – ez a jelszava a karintiai TOPSKIPass síbérletnek, amely hozzáférést biztosít minden karintiai és kelet-tiroli síterülethez. Ezzel párhuzamosan regionális síbérletek is kaphatók számos vonzó inkluzív szolgáltatással: ilyen például a Sí- és wellnesshetek Bad Kleinkirchheimban, a Ski for free Weissbriachban vagy a családok által kedvelt Téli ajánlatcsomag (Winter-Paket) a Goldeck sporthegyen, aminek keretén belül a 14 éven aluliak ingyen síelhetnek.

A legfontosabb alapelv, ha hívnak a hegyek: minden szezon előtt ellenőriztesse a felszerelését! Gyermekeknek 15 éves korig bukósisak viselése kötelező.

Napsütés és érintetlen természet – sítúrák az új Nockberge trailen

<p>Skitouren in Kärnten, Nockberge Trail, Innerkrems</p>

Nockberge Trail - Innerkrems

Az új Nockberge Trail öt síterepet – a Katschberget, az Innerkremset, a Turracher Höhét, a Falkertet és a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterületet köti össze egymással. A trail elsősorban olyan sítúrázóknak ajánlott, akik kényelmes, de gyakorlott és jó erőnlétű túrázók, de kerülik a magashegyi szakaszokat. Az 5 napos túra egy-egy szakaszára legfeljebb hat órát kell betervezni. Mivel egyes helyeken felvonókkal is utazhatnak a sítúrázók, ezért minden szakaszon ki lehet váltani némi szintkülönbséget. A Nockberge-trail Ausztria első online foglalható sítúra ösvénye, amelyen bárhol, bármikor, bárkivel útnak indulhatnak a vendégek. 

A Nockberge trail mentén válogatott partnerszállások találhatók, praktikus csomagszállítás és transzfer is igénybe vehető, valamint egy trail forródrót is elérhető. Szintén rendhagyó, hogy a Nockberge trailen más többnapos sítúrákkal ellentétben nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő alpesi-adriai konyhát kínáló, színvonalas (wellness-) hotelekben éjszakázhatnak a túrázók. 

Egész egyszerűen csak kikapcsolódni

<p>Naturpark Dobratsch, Schneeschuhwandern</p>

Dobratsch

Aki nem szeret síelni és sítúrázni sem, de mégis aktív kikapcsolódásra vágyna, a karintiai télben az is megtalálhatja a számítását. Csodás téli túraútvonalak és szánkózási lehetőségek gondoskodnak a vidám kikapcsolódásról a szabad levegőn. Igazán lenyűgöző téli táj fogadja a hótalpas kirándulásra indulókat a Klippitztörlön, a Dobratsch Natúrparkban és a Dreiländerecken is. Aki szeretne részt vehet vezetett túrákon is. 

A napfény és a téli sportok jó kiegészítője a téli wellness

Römerbad in Bad Kleinkirchheim

Römerbad

A napsütés és a téli sportok tökéletes kiegészítése Karintában a téli wellness. A tavi szaunák és a Millstatti-tó vagy a Wörthi-tó fürdőházainak üvegfelülete mögött különösen intenzív a téli napsütés. A szabadban, csupán fürdőruhában élvezhetik a téli napsütést mindazok, akik ellátogatnak a Warmbad Villachban található Karintia termálfürdőbe vagy Bad Kleinkirchheim két fürdőjébe, a St. Kathrein és a Római termálfürdőbe. A téli wellness vonatkozásában nem feledkezhetünk meg a Millstatti-tó, a Wörthi-tó és Turrachi-tó partján álló szállodák fűtött vizű tavi fürdőiről sem.

Napfényes síelés március közepétől

NLW Tourismus Marketing GmbH
Nassfeld Sonnenskilauf

Nassfeld

Region Villach
Maibachl in Warmbad Villach

Maibachl

Ausztria délvidékén a téli szezon vitathatatlan királyszáma a napfényes síelés március közepétől a szezon végéig. A Nassfeld síterep a tél végére az Alpok legnagyobb napozóteraszává alakul át. A hüttéknél is minden a napfényről és a déliesen könnyed kikapcsolódásról szól, a megfelelő hangulatról pálmák, gyümölcsös koktélok és waterslide medencék gondoskodnak. A tél végéhez közeledve a többi karintiai síterepen is kényelmes napágyak várják a síelőket és a hütteélet is túlnyomó részben a szabadban játszódik. Ilyenkor a hóborított sípályákról egyedülálló kilátás nyílik a lassan virágba és zöldbe boruló völgyekre, ahol már megjelennek az első kerékpárosok és golfozók is.

 

A Warmbad Villachban egy egyedülálló természeti esemény harangozza be véglegesen a tavasz érkezését. A Karintia Termálfürdő közelében, a Dobratsch lábánál, a hóolvadással egy időben buzogni kezd a Maibachl termálforrás. A főforrás közelében két medence is kialakult az erdőben, ahol 28°C-os vízben fürdőzhetnek a vendégek a szabad ég alatt. A víz emellett jótékony hatással van a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, valamint a csontritkulásra.

Der mit fast 100 Metern welthöchste Aussichtsturm aus Holz ist eine aus mächtigen, elliptisch angeordneten Holzstützen bestehende Konstruktion, die sich spiralförmig in den Himmel schraubt - eine eindrucksvolle Skulptur im Landschaftsraum!
Ansichtskartenverlag Villach
Pyramidenkogel

Téli Karintia-kártya

A téli Karintia-kártyát az elmúlt évben vezették be. A különleges téli üdülőkártya univerzális kulcsként működik, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon át tett hótalpas kirándulásokról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns kilátástól, a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át, a számtalan hegyi felvonóig terjed.

A téli Karintia-kártya 33 eurótól vásárolható meg. 

További információk: www.kaerntencard.at/winter/en/