Napfényes téli üdülés az Alpok déli oldalán

Az Alpok déli oldalán különösen naposak a sípályák. Ezzel is magyarázható, hogy a téli sportok kedvelői egyre gyakrabban választják úti célul Karintiát.

Nassfeld Ski Alpin

Nassfeld

A napsütötte sípályák délies vendégszeretettel fűszerezve és a karintiai Alpok-Adria konyha kulináris finomságaival kiegészítve garanciát jelentenek a tökéletes téli pihenésre. A napsütés mennyiségét természetesen számokban is ki lehet fejezni. A karintiai síterületeken 100 órával többet süt a nap a téli hónapokban, mint az Alpok fővonulatától északra eső területeken. A mérést a nassfeldi téli napórával végzik, amely közvetlenül a hegyállomás mellett található. Karintiai télen az Alpok legnagyobb napozóterasza – a természet páratlan ajándéka!

Gerlitzen Ski Alpin

Gerlitzen

Reggeltől estig a napos oldalon síelhetnek a vendégek – ezt az élményt nyújtja például a Karintia szívében, a Gerlitzen Alpén kínált Stella Ronda téli kihívás. Egy másik síterepen, a Turracher Höhén italokat is kaphatnak a vendégek a sípályakomornyiktól. Aki valóban szeretné kihasználni síelés közben a napsütést, az semmiképp se hagyja ki a kora reggeli síelést, azaz az Early Morning Skiinget. 

Bad Kleinkirchheimben maga Franz Klammer olimpiai bajnok kíséri a sípályán a korán kelőket. A síelés után ízletes brunch várja a résztvevőket az Alpok-Adria konyha remekeivel. 2020-ban négy időponban élhetjük át ezt a különleges élményt: 2020. január 2. és 4., február 11. és 20.

DanielZupanc_Kaernten_Werbung
Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher

FRANZGERDL-KATSCHBERG-Ski
Familienskigenuss am Katschberg

Katschberg

Katschberg

A tömegturizmustól távol, Karintia TOP síterületei ideális feltételeket biztosítanak a pihentető téli üdüléshez a sípályákon és azokon kívül A liftüzemeltetők gondosan ügyelnek a biztonságra, a kényelemre és a hóbiztosságra.

A fűtött ülésekkel felszerelt, kényelmes felvonók a Nassfelden és a Gerlitzenen, az igényesen kialakított lesiklópályák a Turracher Höhén és a Katschbergen, valamint Karintia legmagasabban fekvő sípályái a Mölltaler Gletscher/Ankogel, illetve a Grossglockner/Heiligenblut síterületén egészen tavasz közepéig garantálják a hóbiztos téli élményeket. A kisebb karintiai síterületek – köztük a lavanttali és a nockbergi – könnyen áttekinthető, családbarát pályákkal várják a vendégeket.

„Egy bérlettel mindenhova”

Skifahren in Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim

„Egy bérlettel mindenhova” – ez a jelszava a karintiai TOPSKIPass síbérletnek, amely hozzáférést biztosít minden karintiai és kelet-tiroli síterülethez. Ezzel párhuzamosan regionális síbérletek is válthatók, melyek számos vonzó szolgáltatást tartalmaznak, mint például a Bad Kleinkirchheim fürdőibe belépést biztosító kombinált bérlet.

A legfontosabb alapelv, ha hívnak a hegyek: minden szezon előtt ellenőriztesse a felszerelését! Gyermekeknek 15 éves korig bukósisak viselése kötelező.

Napsütés és érintetlen természet – sítúrák az új Nockberge trailen

Skitouren in Kärnten, Nockberge Trail, Innerkrems

Nockberge Trail - Innerkrems

Az új Nockberge Trail öt síterepet – a Katschberget, az Innerkremset, a Turracher Höhét, a Falkertet és a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterületet köti össze egymással. A trail elsősorban olyan sítúrázóknak ajánlott, akik kényelmes, de gyakorlott és jó erőnlétű túrázók, de kerülik a magashegyi szakaszokat. Az 5 napos túra egy-egy szakaszára legfeljebb hat órát kell betervezni. Mivel egyes helyeken felvonókkal is utazhatnak a sítúrázók, ezért minden szakaszon ki lehet váltani némi szintkülönbséget. A Nockberge-trail Ausztria első online foglalható sítúra ösvénye, amelyen bárhol, bármikor, bárkivel útnak indulhatnak a vendégek. 

A Nockberge trail mentén válogatott partnerszállások találhatók, praktikus csomagszállítás és transzfer is igénybe vehető, valamint egy trail forródrót is elérhető. Szintén rendhagyó, hogy a Nockberge trailen más többnapos sítúrákkal ellentétben nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő alpesi-adriai konyhát kínáló, színvonalas (wellness-) hotelekben éjszakázhatnak a túrázók. 

Egész egyszerűen csak kikapcsolódni

Naturpark Dobratsch, Schneeschuhwandern

Dobratsch

Aki nem szeret síelni és sítúrázni sem, de mégis aktív kikapcsolódásra vágyna, a karintiai télben az is megtalálhatja a számítását. Csodás téli túraútvonalak és szánkózási lehetőségek gondoskodnak a vidám kikapcsolódásról a szabad levegőn. Igazán lenyűgöző téli táj fogadja a hótalpas kirándulásra indulókat a Klippitztörlön, a Dobratsch Natúrparkban és a Dreiländerecken is. Aki szeretne részt vehet vezetett túrákon is. 

A napfény és a téli sportok jó kiegészítője a téli wellness

Römerbad in Bad Kleinkirchheim

Römerbad

A napsütés és a téli sportok tökéletes kiegészítése Karintában a téli wellness. A tavi szaunák és a Millstatti-tó vagy a Wörthi-tó fürdőházainak üvegfelülete mögött különösen intenzív a téli napsütés. A szabadban, csupán fürdőruhában élvezhetik a téli napsütést mindazok, akik ellátogatnak a Warmbad Villachban található Karintia termálfürdőbe vagy Bad Kleinkirchheim két fürdőjébe, a St. Kathrein és a Római termálfürdőbe. A téli wellness vonatkozásában nem feledkezhetünk meg a Millstatti-tó, a Wörthi-tó és Turrachi-tó partján álló szállodák fűtött vizű tavi fürdőiről sem.

Pyramidenkogel im Winter
Ansichtskartenverlag Villach
Pyramidenkogel

Téli Karintia-kártya

A téli Karintia-kártyát az elmúlt évben vezették be. A különleges téli üdülőkártya univerzális kulcsként működik, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon át tett hótalpas kirándulásokról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns kilátástól, a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át, a számtalan hegyi felvonóig terjed.

A téli Karintia-kártya 29 eurótól vásárolható meg.

További információk: www.kaerntencard.at/winter/en/

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy