Családi üdülés

Karintiában egészen egyszerű út vezet a családi boldogsághoz, hiszen Ausztria legdélebben fekvő tartományában valóra válnak a tökéletes téli üdülésről szőtt álmok. A jövő síbajnokai széles és kitűnően karbantartott sípályákon sajátíthatják el a síelés alapjait. A sípályákon kívül vidám szánkózás, izgalmas kirándulások és téli wellnessajánlatok várják a látogatókat. Amikor a hegyekben és a völgyekben nagy pelyhekben hull a hó, és egész Karintia hófehér téli ruhát ölt, Ausztria déli vidéke feledhetetlen téli pillanatokat tartogat az egész családnak. Az alábbi tippek garantáltan mosolyt csalnak minden gyermek arcára.

1. Síoktatás Heidivel és Peterrel

Skikurs auf der Heidi Alm am Falkert in den Nockbergen

Heidi Alm

A falkerti Heidi Alm Bergresort igazi bennfentes tippnek számít a családok és az ínyencek körében. A gyermekeknek szóló Heidi sorozat közkedvelt figurái játékossá teszik a síelés alapjainak elsajátítását. A gyerekszállótól a gyereksíiskolán át a Heidi Alm síparkig mindent a gyerekek igényeire szabtak. A téli sportok ifjú kedvelőit széles és biztonságos sípályák várják, a tanulásban pedig tapasztalt síoktatók segítik őket.

2. Állati téli kalandok a Katschbergen

FranzGERDL_KaerntenWerbung
Spass mit dem Schneemann am Katschberg

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung
Skifahren mit Familie am Katschberg

Katschberg

Katschberg

A Katschberg családi üdülőrégió tökéletesen felkészült a gyermekes családok igényeire. Miközben a szülők 70 kilométernyi tökéletesen karbantartott és 100 százalékban hóágyúzható sípályán hódolhatnak kedvenc téli időtöltésüknek, addig a gyermekek Katschi’s gyermekbirodalmában tombolhatják ki magukat: az életnagyságú vidám figurákkal tarkított elkülönített pályán a gyerekek teljes biztonságban síelhetnek. Aki nem szeretné gyalog cipelni a síléceket a legközelebbi sípályára, az stílszerűen lovaskocsival is elvitetheti magát a szállodából. Ezen igazán vidám alternatíva nem? Amikor pedig a síelőknek pihenniük kell egy kicsit, melegedő pavilonok várják őket. 

3. Meglepően gyermekeknek való

A Nassfelden minden pálya új meglepetést kínál, elsősorban a fiataloknak. A lélegzetelállító funparkokban és a buckás pályákon biztos nem kezdenek unatkozni, a gyorsasági és ski-movie pályákon pedig mindenki próbára teheti képességeit. A síterep teljes területén kiépített ingyenes WiFi-nek köszönhetően mindenki azonnal meg is oszthatja a barátaival, hogy mennyire szép ez az osztrák-olasz határon található síterep.

A 110 kilométernyi sípályát kínáló síparadicsomban 30 modern felvonó gondoskodik arról, hogy minden látogató gyorsan és kényelmesen jusson fel a sípályákra. A különleges élményekre vágyókat a „The Snake” pálya is várja: a 700 méteres pálya hullámokon, ugratókon és döntött kanyarokon át kígyózik egy idilli erőben. 

4. A Nocky Flitzer télen is száguld

13 éles kanyar, 15 hullám és 3 fordító – a Nocky Flitzer, a Turracher Höhe különleges alpesi hullámvasútja szárnyakat ad az élményeknek. Az 1600 méter hosszú pályán a vendégek vidáman száguldhatnak le a völgybe. Ráadásul télen is! Ebben a téli „buliban” a nagymami és nagypapi is részt vehet, hiszen a kabinos felvonóval a fiatalok és idősek, a nagyok és a kicsik egyaránt feljuthatnak a bobpálya hegyállomásához. Ezen kívül a Turracher Höhe síterep Ausztria legjobb fun mountain kínálatával, élménypályákkal, hóparkkal, funslope és funcross pályákkal, valamint a családi síútvonallal gondoskodik a változatos téli élményekről. 

5. Bad Kleinkirchheim: családi síterep és termálfürdő-paradicsom

FranzGERDL_KaerntenWerbung
Bad Kleinkirchheim Rodelspass

Johannes Puch ; © Kärnten Werbung
Thermal Römerbad Bad Kleinkirchheim

Therme Bad Kleinkirchheim

Therme Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim széles sípályákkal várja a téli sportok kedvelőit: több mint 100 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya várja itt a családokat és 24 felvonó garantálja a kényelmes feljutást. A sípályák nyújtotta élményeket két termálfürdő is tetézi: a Római termálfürdő 12 000 négyzetméteren 13 tematikus szaunával várja a kikapcsolódni vágyókat, emellett a 2017 szeptemberében újranyitott St. Kathrein családi termálfürdő Karintia legnagyobb vízfelületével kínál önfeledt kikapcsolódási lehetőséget. A gyermekek és fiatalok kedvence minden kétséget kizáróan a 86 méter hosszú beltéri csúszda, Karintia leghosszabb vízi csúszdája.

6. A meseszép Dobratsch Natúrpark

A natúrparkban „Dobratsch – unplugged” jelmondattal várnak mesés pillanatok az üdülővendégekre: például egy vezetett éjszakai túra alkalmával, amelyen mesterséges fény nélkül, történelmi lámpásokkal a kézben sétálhatnak el a vendégek a Hundsmarhof tanyához, ahol pattogó tábortűz és a régmúltat idéző izgalmas történetek várják a túrázókat. Karintia érintetlen téli tájai „varázslatos pillanatokat” tartogatnak. 

7. Mindent egy lapra – télen is

A téli Karintia-kártyát az elmúlt évben vezették be. A különleges téli üdülőkártya univerzális kulcsként működik, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon át tett hótalpas kirándulásokról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns kilátástól a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át, a számtalan hegyi felvonóig terjed. A téli Karintia-kártya 29 eurótól vásárolható meg.
További információk: www.kaerntencard.at/winter/en/ 

Weissensee Eislaufen
PeterBURGSTALLER_OesterreichWerbung
Eislaufspaß am Weissensee

De ez még mindig semmi:

Ausztria napfényes délvidéke számtalan további téli kalandot is tartogat, legyen szó vadlessel egybekötött izgalmas hótalpas túráról, vidám szánkózásról, korcsolyázásról a természetes jégpályák egyikén, hóemberépítésről vagy karácsonyi sütés-főzésről – itt mindenki pazar emlékekkel gazdagodhat, vagy újra átélheti gyermekkorának édes emlékeit.

A legfontosabb alapelv, ha hívnak a hegyek: minden szezon előtt ellenőriztesse a felszerelését! Gyermekeknek 15 éves korig bukósisak viselése kötelező.

A mai időjárás, 18. September 2020