Vidám családi kikapcsolódás Karintia téli csodavilágában

Karintia az idei téli szezonban is nagyszerű ajánlatokkal várja a családokat: Ausztria legdélebbi tartományában a téli üdülési álmok valóra válnak. A jövő sísztárjai széles és tökéletesen karbantartott sípályákon tehetik meg az első métereket, a biztonság érdekében pedig 15 éves korig kötelező a sisakviselés. A sípályákon kívül vidám szánkópartik, izgalmas kirándulóhelyek és hangulatos wellnessoázisok csábítanak kikapcsolódásra. Amikor az első hó fehér ruhába öltözteti egész Karintiát, Ausztria legdélebben fekvő tartománya feledhetetlen téli üdülésre csábítja a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Íme néhány tipp a Karintiában töltött különleges családi üdüléshez:

1. Síoktatás Heidivel és Peterrel

Heidi Hotel Falkertsee_Heidi

Heidi Alm

A falkerti Heidi Alm Bergresort igazi bennfentes tippnek számít a családok és az ínyencek körében. A gyermekeknek szóló Heidi sorozat közkedvelt figurái játékossá teszik a síelés alapjainak elsajátítását. A gyerekszállótól a gyereksíiskolán át a Heidi Alm síparkig mindent a gyerekek igényeire szabtak. A téli sportok ifjú kedvelőit széles és biztonságos sípályák várják, a tanulásban pedig tapasztalt síoktatók segítik őket.

2. Állati téli kalandok a Katschbergen

FranzGERDL_KaerntenWerbung
Spass mit dem Schneemann am Katschberg

Franz Gerdl
Advent Katschberg Pistenspass

Katschberg

A Katschberg családi üdülőrégió tökéletesen felkészült a gyermekes családok igényeire. Miközben a szülők 70 kilométernyi tökéletesen karbantartott és 100 százalékban hóágyúzható sípályán hódolhatnak kedvenc téli időtöltésüknek, addig a gyermekek Katschi’s gyermekbirodalmában tombolhatják ki magukat: az életnagyságú vidám figurákkal tarkított elkülönített pályán a gyerekek teljes biztonságban síelhetnek. Aki nem szeretné gyalog cipelni a síléceket a legközelebbi sípályára, az stílszerűen lovaskocsival is elvitetheti magát a szállodából. Ezen igazán vidám alternatíva nem? Amikor pedig a síelőknek pihenniük kell egy kicsit, melegedő pavilonok várják őket. 

3. Funpark, buckáspálya és „The Snake” élménypálya a Nassfelden

A Nassfelden minden pálya új meglepetést kínál, elsősorban a fiataloknak. A lélegzetelállító funparkokban és a buckás pályákon biztos nem kezdenek unatkozni, a gyorsasági és ski-movie pályákon pedig mindenki próbára teheti képességeit. A síterep teljes területén kiépített ingyenes WiFi-nek köszönhetően mindenki azonnal meg is oszthatja a barátaival, hogy mennyire szép ez az osztrák-olasz határon található síterep.

A 110 kilométernyi sípályát kínáló síparadicsomban 30 modern felvonó gondoskodik arról, hogy minden látogató gyorsan és kényelmesen jusson fel a sípályákra. A különleges élményekre vágyókat a „The Snake” pálya is várja: a 700 méteres pálya hullámokon, ugratókon és döntött kanyarokon át kígyózik egy idilli erőben. 

4. A Nocky Flitzer télen is száguld

13 éles kanyar, 15 hullám és 3 fordító – a Nocky Flitzer, a Turracher Höhe különleges alpesi hullámvasútja szárnyakat ad az élményeknek. Az 1600 méter hosszú pályán a vendégek vidáman száguldhatnak le a völgybe. Ráadásul télen is! Ebben a téli „buliban” a nagymami és nagypapi is részt vehet, hiszen a kabinos felvonóval a fiatalok és idősek, a nagyok és a kicsik egyaránt feljuthatnak a bobpálya hegyállomásához. Ezen kívül a Turracher Höhe síterep Ausztria legjobb fun mountain kínálatával, élménypályákkal, hóparkkal, funslope és funcross pályákkal, valamint a családi síútvonallal gondoskodik a változatos téli élményekről. 

5. Bad Kleinkirchheim: családi síterep és termálfürdő-paradicsom

FranzGERDL_KaerntenWerbung
Bad Kleinkirchheim Rodelspass

Kärnten Werbung_Johannes Puch
BKK_Thermal Roemerbad Ski und Therme

Therme Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim széles sípályákkal várja a téli sportok kedvelőit: több mint 100 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya várja itt a családokat és 24 felvonó garantálja a kényelmes feljutást. A sípályák nyújtotta élményeket két termálfürdő is tetézi: a Római termálfürdő 12 000 négyzetméteren 13 tematikus szaunával várja a kikapcsolódni vágyókat, emellett a 2017 szeptemberében újranyitott St. Kathrein családi termálfürdő Karintia legnagyobb vízfelületével kínál önfeledt kikapcsolódási lehetőséget. A gyermekek és fiatalok kedvence minden kétséget kizáróan a 86 méter hosszú beltéri csúszda, Karintia leghosszabb vízi csúszdája.

6. A meseszép Dobratsch Natúrpark

A natúrparkban „Dobratsch – unplugged” jelmondattal várnak mesés pillanatok az üdülővendégekre: például egy vezetett éjszakai túrázás alkalmával, amelyet művi fényforrások nélkül, történelmi lámpák fényénél tehetnek meg a kirándulók, izgalmas történeteket hallgatva. Az érintetlen téli táj garanciát jelent a Karintia szívében átélt mágikus pillanatokra. 

7. Mindent egy lapra – télen is

A téli Karintia-kártyát az elmúlt évben vezették be. A különleges téli üdülőkártya univerzális kulcsként működik, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon át tett hótalpas kirándulásokról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns kilátástól a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át, a számtalan hegyi felvonóig terjed. További információk: www.kaerntencard.at/winter/en/ 

Weissensee Eislaufen
PeterBURGSTALLER_OesterreichWerbung
Weissensee

És ez még mind semmi:

 

Ausztria napfényes délvidéke számtalan további téli kalandot is tartogat, legyen szó vadlessel egybekötött izgalmas hótalpas túráról, vidám szánkózásról, korcsolyázásról a természetes jégpályák egyikén, hóemberépítésről vagy karácsonyi sütés-főzésről – itt mindenki pazar emlékekkel gazdagodhat, vagy újra átélheti gyermekkorának édes emlékeit.

Nassfeld Ski Alpin
Martin Lugger
Nassfeld

Vidám téli kikapcsolódás

Havas élmények gyerekeknek és tinédzsereknek

Hóparkok, lesiklópályák, versenypályák: ez az, amit a fiatalok imádnak. Szerencsére Karintia síterepei jól felszereltek. Ezek a téli kalandok garantáltan lázba hozzák a fiatalokat – és tökéletessé teszik a Karintiában töltött téli üdülést. 

További információ

A legfontosabb alapelv, ha hívnak a hegyek: minden szezon előtt ellenőriztesse a felszerelését! Gyermekeknek 15 éves korig bukósisak viselése kötelező.

A mai időjárás, 18. April 2024