Családi üdülés? Irány Karintia!

Az üdülés akkor a legjobb, ha mindenki boldog. Ami a családi üdülést illeti, Karintia már régóta igazi mintadesztinációnak számít. Ausztria napos délvidékén a sportos aktivitások és a természeti élmények széles választékának köszönhetően feledhetetlen üdülésben lehet része a családoknak. Karintiában a szülőkre is ugyanannyi élmény és kaland vár, mint gyermekeikre. Jól bizonyítja ezt az alábbi 7+1 családi tipp is, amelyek egyedülálló élményeket garantálnak kalandoroknak és felfedezőknek, természetbarátoknak és aktív kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt. 

1. Az izgalmak garantáltak

A különleges kalandokhoz Karintiában nem kell feltétlenül extrém sportolónak lenni, itt számtalan családbarát program és aktivitás várja a kikapcsolódni vágyókat. Ilyen például a nassfeldi sziklalabirintus és flying fox, ahol a kötélparkban külön pálya várja a gyermekeket (5 éves kortól). Egyedülálló természetközeli feltöltődést ígér a fantasztikus Tscheppa-szurdok is: a mászóparkban vagy a szurdokban tett túra során maradandó élményekkel gazdagodhatunk. Hasonlóan feledhetetlen kaland egy családi raftingtúra a Möll folyón vagy a Dráván. Aki inkább két keréken gyűjtene új élményeket: a Villachnál található Area One különleges hegyikerékpáros élményközpont minden korosztálynak és minden tudásszinthez. Próbálja ki ön is!

2. Állatsimogatás vagy mérges kígyók?

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Affenberg in Landskron bei Villach

Affenberg Landskron

Affenberg Landskron

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Adler Arena Burg Landskron

Adler Arena Burg Landskron

Adler Arena Burg Landskron

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Reptilienzoo Happ

Reptilienzoo Happ

Reptilienzoo Happ

Carnica Region Rosental
Tierpark Rosegg

Tierpark Rosegg

Tierpark Rosegg

Az állatos kalandok elengedhetetlenek egy jól sikerült családi üdüléshez. Szerencsére Karintia ezekben is bővelkedik. A vidám és pimasz kategóriába tartozik a 160 japán makákó, amelyek a Landskron vár alatt található Affenberg (Majomhegy) parkban várják a látogatókat. Fent a várban további élmények várnak a látogatókra: a Landskron Sas Arénájában ragadozó madarakat csodálhatnak meg repülés közben, közvetlen közelről az érdeklődők. 

Valamivel több távolságtartásra van szükség a Klagenfurtban található Happ Hüllőparkban: itt a világ legveszélyesebb állatait, köztük kockás pitonokat, pirájákat és madárpókokat csodálhatunk meg egy fedél alatt. Igazi szabadtéri állatkert a Rosegg vadaspark a bölényeivel, hiúzaival és szarvasaival, valamint a szomszédos állatsimagotóban élő szőrős kis kedvencekkel.

3. Különleges erdei hullámvasút

Egy karabiner által biztosítva végigsuhanni a kanyarokkal teletűzdelt erdei pályán olyan élmény, amiről sokáig mesélhetünk a barátoknak – függetlenül attól, hány évesek vagyunk. Az Ossiachi-tó fölött kialakított erdei mászóparkban található a Fly Line erdei hullámvasút, amelyen a gyermekek – de természetesen a felnőttek vagy akár a szülő-gyermek párosok is – szinte hangtalanul suhanhatnak végig egy fákkal benőtt szurdokon. Mi már tudjuk, hogy mit mondanak a gyermekek a csúszást követően. Először, hogy „Mennyire király!”, utána pedig, hogy „Lehetne még egyszer?”

4. Nyári szánkópálya

„Mario Kart” élőben! Karintia hegyein számos nyári szánkópálya található, amelyek között természetesen mindegyiknek megvan a maga karaktere és speciális előnye. A Nassfelden működő Pendolino nyári szánkópálya 2 kilométeres hosszával például a leghosszabb a tartományban. Az Ossiachi-tónál található párhuzamosan futó két pálya igazi szánkóversenyeket is lehetővé tesz. A Klippitztörl nyári szánkópályáját és a Turracher Höhén található Nocky Flitzert előszeretettel titulálják alpesi hullámvasútnak a sok döntött kanyarnak, alagútnak és hídnak köszönhetően, amelyek feledhetetlen élményeket garantálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

5. A vizek számtalan kalandot tartogatnak

Region_Klopeiner_See_Suedkaernten
Stand Up Paddeln am Klopeiner See

Stand up Paddeln Klopeiner See

Stand up Paddeln Klopeiner See

FranzGERDL
Draupaddelweg

Draupaddelweg

Draupaddelweg

Karintia tavai tiszták és vizük akár 28 Celsius fokra is felmelegedhet – ezt mindenki tudja. De a tartomány ennél jóval többet is kínál a vizes kalandok terén. Felnőttek és gyermekek egészen új módon is közelíthetnek a vízhez: például SUP-deszkákon, amelyeket már számos karintiai tó partján lehet bérelni. És ha már az evezésnél tartunk: azt csinálhatjuk csónakokban is, például a Dráván, ahol a folyó és a természet számos különleges felfedezést tartogat a kirándulóknak. 

6. Tábortűz egy nyári éjszakán

Steckerlbrot am Lagerfeuer

Steckerlbrot am Lagerfeuer

Gyönyörű nyári este és ropogó tábortűz – a mai gyerekek ezt gyakran csak a tévéből ismerik. Hacsak a következő nyaralást nem egy karintiai falusi szálláshelyen töltik, ahol a tábortűznél töltött családi esték, a szalonna- és kolbászsütés mindennapos programnak számít. Számos házigazda kíséri el vendégeit egy fáklyás túrára is. Romantikus program a felnőtteknek, feledhetetlen kaland a gyermekeknek!

7. Élmények a természetben

Jürgen Lamprecht
Obir Tropfsteinhöhlen Lange Grotte

Obir Tropfsteinhöhle

Obir Tropfsteinhöhle

Expi - das Haus voller Experimente
Expi - das Haus voller Experimente

Expi

Expi

Karintiában mindig is a természet volt az igazi sztár, és csak a természet kínálja a kalandok kimeríthetetlen tárházát. Aki például még soha nem volt az Obir-cseppkőbarlangban, az el sem tudja képzelni, milyen fenséges és meseszerű lehet egy karintiai hegy belseje. Az érdeklődők ezután praktikus példák segítségével ismerhetik meg a természet alapvető törvényeit a Gotschuchenben található Expi tudományos élményközpontban, ahol 60 gyakorlati állomás teszi a különféle természeti és fizikai jelenségeket tesztelhetővé és láthatóvá. Kortól függetlenül igazán különleges kaland a hobbi-természettudósoknak. 

Pyramidenkogel
Tine Steinthaler_Kaernten Werbung
Pyramidenkogel

+1 extra tipp: Karintia mindent egy lapra tesz fel

Röviden: Karintia fantasztikus üdülési élmények egész sorát kínálja felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. És teszi mindezt családbarát árakon: a Karintia-kártyával több mint 100 karintiai kirándulóhely látogatható ingyen, a kártyával ráadásul számos további kedvezmény is igénybe vehető.
További részletek: www.kaerntencard.at 

A mai időjárás, 14. December 2019

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy