Túrázás a sívidékek között

Ki az érintetlen természetbe, és sílécen felfedezni a téli táj szépségét... A hátizsák, a „fókabőr“ és a túrakötés az alapfelszerelés kötelező eleme, ha Karintia sítúrázó régióiba kirándulunk.

Túrázás a sívidékek között

Újdonság a karintiai télben: a Nockberge Trail a Katschberg, az Innerkrems, a Turracher Höhe, a Falkert és a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterepeket összekötő különleges sítúraútvonal. Olyan sítúrázóknak ajánljuk, akik komótos, de gyakorlott és jó erőnlétű túrázók, azonban kerülik a magashegyi kalandokat. A túra egy-egy szakaszára legfeljebb hat órát kell betervezni. Mivel egyes helyeken csákányos felvonókkal vagy ülőlifttel is utazhatunk, ezért minden szakaszon ki lehet váltani egy-egy kaptatót. Szintén rendhagyó, hogy a Nockberge túrán - más többnapos sítúrával ellentétben - nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő alpesi-adriai konyhát kínáló, színvonalas (wellness-) szállókban éjszakázhatunk. http://nockberge-trail.com/en/

Sítúrák a Hohe Tauern-ben – Karintia nemzeti park régiójában

(Grossglockner/Heiligenblut, Mölltali-gleccser, Ankogel)
Amikor késő ősszel a hegyoldalakat belepi az első hó, a Hohe Tauern-t a mai rohanó időkben szokatlan csend öleli körbe, amely egészen tavaszig eltart. Aki ilyenkor nem a felvonók segítségével, hanem távol a sípályák nyüzsgésétől, saját izomzatára hagyatkozva jut fel a hegycsúcsra, a természet csillogó, varázslatos világát ismerheti meg – a Keleti-Alpok egy rejtett sítúra-paradicsomát!

Sítúrák a Hohe Tauern-ben – Karintia nemzeti park régiójában

Sítúrák Karintia natúrarénájában

Sípályák át az érintetlen téli tájon – a túrázók számára a karintiai Natúraréna régió új dimenziókat nyit meg! A nyüzsgéstől és tömegtől távol eső Lesachtalban a legeredetibb tájakra lehet találni.

Sítúrák Karintia natúrarénájában

Dobratsch

Az egykori Dobratsch síterületet a sítúrázók paradicsomaként tartják számon. Kezdőknek ajánlott, hogy a csúcsot a Rosstratte felől közelítsék meg először. Egy jó óra szükséges a 430 méternyi magasságkülönbség leküzdéséhez. A haladók már Heiligengeistből elindulnak, és a sílécek talpára ragasztott szőrmével a régi sípálya mentén haladnak felfelé. Egy gyönyörű és garantáltan lavinamentes sítúra. Ehhez azonban erős lábakra van szükség, mert az 1180 méternyi magasságkülönbséget először valahogy le kell küzdeni. Egyébként, a falkerti Heidialm Skiparkban novemberben üzembe helyezik az 1. Karintiai Sítúra Tanösvényt.

Sítúrák a Dobratsch
©TV Falkert
Skitouren-Lehrpfad am Falkert

Falkert

Falkert

TineSTEINTHALER_KaerntenWerbung
Skitourengenuss am Falkert

Falkert

Falkert

Arnoldstein Marktgemeinde
Arnoldstein Skitour aufs Dreiländereck

Dreiländereck

Dreiländereck

Anatol; Familienregion Lieser-/Maltatal
Skitour am Stubeck im Lieser-/Maltatal

Stubeck

Stubeck

Region Villach
Wintergenuss am Dobratsch in der Region Villach

Dobratsch

Dobratsch

@ Kärnten Werbung

Links

Carinthian touring portal - ski touring

Carinthian touring portal - freeriding

A mai időjárás, 30. March 2020

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy