Túrázás a sívidékek között

Ki az érintetlen természetbe, és sílécen felfedezni a téli táj szépségét... A hátizsák, a „fókabőr“ és a túrakötés az alapfelszerelés kötelező eleme, ha Karintia sítúrázó régióiba kirándulunk.

Túrázás a sívidékek között

Újdonság a karintiai télben: a Nockberge Trail a Katschberg, az Innerkrems, a Turracher Höhe, a Falkert és a Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterepeket összekötő különleges sítúraútvonal. Olyan sítúrázóknak ajánljuk, akik komótos, de gyakorlott és jó erőnlétű túrázók, azonban kerülik a magashegyi kalandokat. A túra egy-egy szakaszára legfeljebb hat órát kell betervezni. Mivel egyes helyeken csákányos felvonókkal vagy ülőlifttel is utazhatunk, ezért minden szakaszon ki lehet váltani egy-egy kaptatót. Szintén rendhagyó, hogy a Nockberge túrán - más többnapos sítúrával ellentétben - nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő alpesi-adriai konyhát kínáló, színvonalas (wellness-) szállókban éjszakázhatunk. http://nockberge-trail.com/en/

Sítúrák a Hohe Tauern-ben – Karintia nemzeti park régiójában

(Grossglockner/Heiligenblut, Mölltali-gleccser, Ankogel)
Amikor késő ősszel a hegyoldalakat belepi az első hó, a Hohe Tauern-t a mai rohanó időkben szokatlan csend öleli körbe, amely egészen tavaszig eltart. Aki ilyenkor nem a felvonók segítségével, hanem távol a sípályák nyüzsgésétől, saját izomzatára hagyatkozva jut fel a hegycsúcsra, a természet csillogó, varázslatos világát ismerheti meg – a Keleti-Alpok egy rejtett sítúra-paradicsomát!

Sítúrák a Hohe Tauern-ben – Karintia nemzeti park régiójában

Sítúrák Karintia natúrarénájában

Sípályák át az érintetlen téli tájon – a túrázók számára a karintiai Natúraréna régió új dimenziókat nyit meg! A nyüzsgéstől és tömegtől távol eső Lesachtalban a legeredetibb tájakra lehet találni.

Sítúrák Karintia natúrarénájában

Dobratsch

Az egykori Dobratsch síterületet a sítúrázók paradicsomaként tartják számon. Kezdőknek ajánlott, hogy a csúcsot a Rosstratte felől közelítsék meg először. Egy jó óra szükséges a 430 méternyi magasságkülönbség leküzdéséhez. A haladók már Heiligengeistből elindulnak, és a sílécek talpára ragasztott szőrmével a régi sípálya mentén haladnak felfelé. Egy gyönyörű és garantáltan lavinamentes sítúra. Ehhez azonban erős lábakra van szükség, mert az 1180 méternyi magasságkülönbséget először valahogy le kell küzdeni. Egyébként, a falkerti Heidialm Skiparkban novemberben üzembe helyezik az 1. Karintiai Sítúra Tanösvényt.

Sítúrák a Dobratsch
©TV Falkert
Skitouren-Lehrpfad am Falkert

Falkert

TineSTEINTHALER_KaerntenWerbung
Skitourengenuss am Falkert

Falkert

Arnoldstein Marktgemeinde
Arnoldstein Skitour aufs Dreiländereck

Dreiländereck

Anatol; Familienregion Lieser-/Maltatal
Skitour am Stubeck im Lieser-/Maltatal

Stubeck

Region Villach
Wintergenuss am Dobratsch in der Region Villach

Dobratsch

Links

Carinthian touring portal - ski touring

Carinthian touring portal - freeriding

A mai időjárás, 15. July 2024