Túrázás a sívidékek között

Ki az érintetlen természetbe, és sílécen felfedezni a szabad terepet... A hátizsák, a „fókabőr“ és a túrakötés az alapfelszereléshez tartoznak a Karintia sítúra-paradicsomaiban tett kirándulásokon.

Túrázás a sívidékek között

Újdonság a karintiai télben: a Nockberge Trail, az öt sívidéket,A Katschberget, Innerkremst, Turrachot, Falkertet és Bad Kleinkirchheim/St. Oswaldot összekötő túraútvonalat. Olyan sítúrázóknak ajánljuk, akik komótos, de gyakorlott és jó erőnlétű túrázók, de kerülik a magashegyi szakaszokat. A túra egy-egy szakaszára legfeljebb hat órát kell betervezni. Mivel egyes helyeken csákányos vagy pados felvonókkal is utazhatunk, ezért minden szakaszon ki lehet váltani egy-egy kaptatót. Szintén rendhagyó, hogy a Nockberge túrán más többnapos sítúrával ellentétben nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő alpesi-adriai konyhát kínáló, színvonalas (wellness-)szállókban éjszakázunk.
https://nockberge-trail.com 

Sítúrák a Hohe Tauern-ben – Karintia nemzeti park régiójában

(Grossglockner/Heiligenblut, Mölltaler Gletscher, Ankogel)
Amikor késő ősszel a hegyoldalakat belepi az első hó, a Hohe Tauern-t a mai rohanó időkben szokatlan csend öleli körbe, amely eltart egészen a tavaszba hosszan belenyúlva. Aki ilyenkor nem a felvonók segítségével, hanem távol a sípályák nyüzsgésétől, saját izomzatára hagyatkozva jut fel a hegycsúcsra, a természet csillogó, varázslatos világát ismerheti meg – a Keleti Alpok rejtett sítúra-paradicsomát!

Sítúrák a Hohe Tauern-ben – Karintia nemzeti park régiójában

Sítúrák Karintia Naturarénájában

Sípályák át az érintetlen természeten – a túrázók számára a karintiai Naturaréna új dimenziókat nyit meg! Távol a tömegtől a Lesachtal-ban a legeredetibb tájakra lehet találni.

Sítúrák Karintia Naturarénájában

Dobratsch

Az egykori Dobratsch síterületet a sítúrázók paradicsomaként tartják számon. Kezdőknek ajánlott, hogy a csúcsot Rosstratte felől közelítsék meg először. Egy jó óra szükséges a 430 méternyi magasságkülönbség leküzdéséhez. A haladók már Heiligengeistből elindulnak, és a sílécek talpára ragasztott szőrmével a régi sípálya mentén haladnak felfelé. Egy gyönyörű és garantáltan lavinamentes sítúra. Ehhez azonban erős lábakra van szükség, mert az 1180 méternyi magasságkülönbséget először valahogy le kell küzdeni. Egyébként, a falkerti Heidialm Skiparkban novemberben üzembe helyezik az első karintiai sítúra-tanulóösvényt.

Sítúrák a Dobratsch

Falkert

Falkert

Falkert

Falkert

Dreiländereck

Dreiländereck

Stubeck

Stubeck

Dobratsch

Dobratsch

Links

Carinthian touring portal - ski touring

Carinthian touring portal - freeriding

A mai időjárás, 26. September 2018

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy