Túrázás a sívidékek között

Ki az érintetlen természetbe, és sílécen felfedezni a szabad terepet... A hátizsák, a „fókabőr“ és a túrakötés az alapfelszereléshez tartoznak a Karintia sítúra-paradicsomaiban tett kirándulásokon.

Túrázás a sívidékek között

Újdonság a karintiai télben: a Nockberge Trail, az öt sívidéket,A Katschberget, Innerkremst, Turrachot, Falkertet és Bad Kleinkirchheim/St. Oswaldot összekötő túraútvonalat. Olyan sítúrázóknak ajánljuk, akik komótos, de gyakorlott és jó erőnlétű túrázók, de kerülik a magashegyi szakaszokat. A túra egy-egy szakaszára legfeljebb hat órát kell betervezni. Mivel egyes helyeken csákányos vagy pados felvonókkal is utazhatunk, ezért minden szakaszon ki lehet váltani egy-egy kaptatót. Szintén rendhagyó, hogy a Nockberge túrán más többnapos sítúrával ellentétben nem matracos hálóhelyeken, hanem kitűnő alpesi-adriai konyhát kínáló, színvonalas (wellness-)szállókban éjszakázunk.
https://nockberge-trail.com 

Sítúrák a Hohe Tauern-ben – Karintia nemzeti park régiójában

(Grossglockner/Heiligenblut, Mölltaler Gletscher, Ankogel)
Amikor késő ősszel a hegyoldalakat belepi az első hó, a Hohe Tauern-t a mai rohanó időkben szokatlan csend öleli körbe, amely eltart egészen a tavaszba hosszan belenyúlva. Aki ilyenkor nem a felvonók segítségével, hanem távol a sípályák nyüzsgésétől, saját izomzatára hagyatkozva jut fel a hegycsúcsra, a természet csillogó, varázslatos világát ismerheti meg – a Keleti Alpok rejtett sítúra-paradicsomát!

Sítúrák a Hohe Tauern-ben – Karintia nemzeti park régiójában

Sítúrák Karintia Naturarénájában

Sípályák át az érintetlen természeten – a túrázók számára a karintiai Naturaréna új dimenziókat nyit meg! Távol a tömegtől a Lesachtal-ban a legeredetibb tájakra lehet találni.

Sítúrák Karintia Naturarénájában

Dobratsch

Az egykori Dobratsch síterületet a sítúrázók paradicsomaként tartják számon. Kezdőknek ajánlott, hogy a csúcsot Rosstratte felől közelítsék meg először. Egy jó óra szükséges a 430 méternyi magasságkülönbség leküzdéséhez. A haladók már Heiligengeistből elindulnak, és a sílécek talpára ragasztott szőrmével a régi sípálya mentén haladnak felfelé. Egy gyönyörű és garantáltan lavinamentes sítúra. Ehhez azonban erős lábakra van szükség, mert az 1180 méternyi magasságkülönbséget először valahogy le kell küzdeni. Egyébként, a falkerti Heidialm Skiparkban novemberben üzembe helyezik az első karintiai sítúra-tanulóösvényt.

Sítúrák a Dobratsch

Falkert

Falkert

Falkert

Falkert

Dreiländereck

Dreiländereck

Stubeck

Stubeck

Dobratsch

Dobratsch

Links

Carinthian touring portal - ski touring

Carinthian touring portal - freeriding

A mai időjárás, 19. January 2018

  • 09:00 light snow
  • 12:00 light snow
  • 15:00 cloudy
  • 18:00 brightly
  • 21:00 partly cloudy