Korcsolyázás a befagyott tavakon

Télen Karintiában is befagy néhány tó vízfelülete, így nincs hiány a szabad ég alatti tükörsima korcsolyapályákból, ahol kedvükre sportolhatnak a korcsolyázók, jéghokisok és a curlingesek.

Weissensee

A számtalan alpesi tó között igazi gyöngyszemnek számít a Weissensee, amely 6,5 négyzetkilométeres jégfelületével Európa legnagyobb természetes jégpályája. A tükörsima jégről egy egész csapat gondoskodik jégmesterrel együtt. A tökéletes feltételeket minden évben kihasználják az Alternatív Holland 11-város Túra résztvevői is, akárcsak Ausztria egyetlen Jéggolf-bajnokságának indulói.

Aki szeretné, a jégbúvárkodás alkalmával egy egészen új perspektívából fedezhetik fel a jég alatti világot, ahol akár 20 méteres is lehet a látótávolság.

www.weissensee.com 

Weissensee

Weissensee

Tükörsima korcsolyázó-tavak

A Keutschach-i tóvölgyben található Rauschelesee, a villach-i régióba tartozó Silbersee, a Feld am See területén lévő Brennsee, vagy a Längsee, amely egy természetes állapotában megmaradt gyöngyszem, a Pressegger See, a Turracher See, vagy a Klopeinersee közelében lévő Turnersee csupa olyan tó, amely az egész család számára számos vonzó szórakozást kínál a jégen.

A karintiai korcsolyázótavak jegének teherbírását a Karintiai Korcsolya Egyesület ellenőrzi és engedélyezi rajtuk a korcsolyázást.

Social web impressions Weissensee

A mai időjárás, 26. September 2018

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy