Korcsolyázás a befagyott tavakon

Télen Karintiában is befagy néhány tó vízfelülete, így nincs hiány a szabad ég alatti tükörsima korcsolyapályákból, ahol kedvükre sportolhatnak a korcsolyázók, jéghokisok és a curlingesek.

Weissensee

A számtalan alpesi tó között igazi gyöngyszemnek számít a Weissensee, amely 6,5 négyzetkilométeres jégfelületével Európa legnagyobb természetes jégpályája. A tükörsima jégről egy egész csapat gondoskodik jégmesterrel együtt. A tökéletes feltételeket minden évben kihasználják az Alternatív Holland 11-város Túra résztvevői is, akárcsak Ausztria egyetlen Jéggolf-bajnokságának indulói.

Aki szeretné, a jégbúvárkodás alkalmával egy egészen új perspektívából fedezheti fel a jég alatti világot, ahol akár 20 méteres is lehet a látótávolság.

www.weissensee.com 

Weissensee

Weissensee

Tükörsima természetes korcsolyapályák

A Keutschach-i tóvölgyben található Rauschelesee, a villach-i régióba tartozó Silbersee, a Feld am See területén lévő Brennsee vagy a Längsee, amely egy természetes állapotában megmaradt igazi gyöngyszem, a Pressegger See, a Turracher See vagy a Klopeinersee közelében lévő Turnersee csupa olyan tó, amely az egész család számára számos vonzó kikapcsolódási lehetőséget kínál a jégen.

A karintiai tavak jegének teherbírását a Karintiai Korcsolya Egyesület ellenőrzi, illetve kellő jégvastagság esetén engedélyezi rajtuk a korcsolyázást.

Képek a Weissensee-ről

A mai időjárás, 14. November 2018

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy