Korcsolyázás a befagyott tavakon

Télen Karintiában is befagy néhány tó vízfelülete, így nincs hiány a szabad ég alatti tükörsima korcsolyapályákból, ahol kedvükre sportolhatnak a korcsolyázók, jéghokisok és a curlingesek.

Weissensee

A számtalan alpesi tó között igazi gyöngyszemnek számít a Weissensee, amely 6,5 négyzetkilométeres jégfelületével Európa legnagyobb természetes jégpályája. A tükörsima jégről egy egész csapat gondoskodik jégmesterrel együtt. A tökéletes feltételeket minden évben kihasználják az Alternatív Holland 11-város Túra résztvevői is, akárcsak Ausztria egyetlen Jéggolf-bajnokságának indulói.

Aki szeretné, a jégbúvárkodás alkalmával egy egészen új perspektívából fedezhetik fel a jég alatti világot, ahol akár 20 méteres is lehet a látótávolság.

www.weissensee.com 

Weissensee

Weissensee

Tükörsima korcsolyázó-tavak

A Keutschach-i tóvölgyben található Rauschelesee, a villach-i régióba tartozó Silbersee, a Feld am See területén lévő Brennsee, vagy a Längsee, amely egy természetes állapotában megmaradt gyöngyszem, a Pressegger See, a Turracher See, vagy a Klopeinersee közelében lévő Turnersee csupa olyan tó, amely az egész család számára számos vonzó szórakozást kínál a jégen.

A karintiai korcsolyázótavak jegének teherbírását a Karintiai Korcsolya Egyesület ellenőrzi és engedélyezi rajtuk a korcsolyázást.

Social web impressions Weissensee

A mai időjárás, 19. January 2018

  • 09:00 light snow
  • 12:00 light snow
  • 15:00 cloudy
  • 18:00 brightly
  • 21:00 partly cloudy