Korcsolyázás a befagyott tavakon

Télen Karintiában is befagy néhány tó vízfelülete, így nincs hiány a szabad ég alatti tükörsima korcsolyapályákból, ahol kedvükre sportolhatnak a korcsolyázók, jéghokisok és a curlingesek.

Weissensee

A számtalan alpesi tó között igazi gyöngyszemnek számít a Weissensee, amely 6,5 négyzetkilométeres jégfelületével Európa legnagyobb természetes jégpályája. A tükörsima jégről egy egész csapat gondoskodik jégmesterrel együtt. A tökéletes feltételeket minden évben kihasználják az Alternatív Holland 11-város Túra résztvevői is, akárcsak Ausztria egyetlen Jéggolf-bajnokságának indulói.

Aki szeretné, a jégbúvárkodás alkalmával egy egészen új perspektívából fedezheti fel a jég alatti világot, ahol akár 20 méteres is lehet a látótávolság.

www.weissensee.com 

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee

Steinthaler; Kärnten Werbung
Weissensee

Weissensee

Weissensee

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee

Wolfgang Handler; Pixelpoint Multimedia Werbe GmbH
Eislaufen am Weissensee mit der Familie

SWS
Eismarathon Weissensee

Tükörsima természetes korcsolyapályák

A Keutschach-i tóvölgyben található Rauschelesee, a villach-i régióba tartozó Silbersee, a Feld am See területén lévő Brennsee vagy a Längsee, amely egy természetes állapotában megmaradt igazi gyöngyszem, a Pressegger See, a Turracher See vagy a Klopeinersee közelében lévő Turnersee csupa olyan tó, amely az egész család számára számos vonzó kikapcsolódási lehetőséget kínál a jégen.

A karintiai tavak jegének teherbírását a Karintiai Korcsolya Egyesület ellenőrzi, illetve kellő jégvastagság esetén engedélyezi rajtuk a korcsolyázást.

Képek a Weissensee-ről

A mai időjárás, 18. September 2020