Après-ski karintiai módra

Amikor leszáll az éj Karintiában, különleges és lenyűgöző világ tárul fel az üdülővendégek előtt. A kristálytiszta csillagos égbolt alatt, a romantikus holdfénynél olyan egyedülálló pillanatok várják a kicsiket és a nagyokat, amelyek minden érzéket megérintenek és maradandó emlékeket teremtenek. 

Az éjszaka csendjében a természet egy még inkább lenyűgözőbb oldalát mutatja:

a csillagok az égen még intenzívebben ragyognak, a hó még titokzatosabban csillog és a tiszta, hűvös levegő felélénkíti az érzékeket. Tökéletes időpont, hogy értékes pillanatokat töltsünk el a családdal és a vendégszerető házigazdákkal. Karintiában számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy felejthetetlen kalandokat éljünk át és elmerüljünk egy olyan világban, amely csak naplemente után bontakozik ki teljesen. 
 

c__ARGE_Naturerlebnis_MichaelStabentheiner
Schneeschuhwandern mit Laternen im Naturpark Dobratsch

Naturpark Dobratsch

Michael Stabentheiner
<p>Winterlandschaft bei Sonnenuntergang</p>

Csillagos konyha

Egyedülálló kulináris élményt ígér (és szállít is) a 3 csillagos séf, Stefan Lastin a katschbergi Gamskogelhüttében. A Fine Dine program keretében minden csütörtökön és pénteken többfogásos menüt varázsol a legfinomabb alapanyagokból. Az érkezés és a távozás kalandos módon motoros szánnal és szánkóval történik a hófödte téli tájon át.

A Goldeck sporthegy lábánál található üvegkupolában egészen egyedülálló módon kényeztetik a különleges kulináris élményekért rajongókat: a Landgasthof Marhube házigazdái, Christa és Oliver fondü-vacsorát kínál romantikázó pároknak és baráti társaságoknak, csodálatos hegyi panorámával kombináljva. 
 

Martin_Hoffmann_Frierrs Feines Haus
Frierrs Feines Haus Stefan Lastin

Stefan Lastin - Gamskogelhütte

c_Gert_Perauer_MBN_Tourismus
Kulinarik Glaskuppel Millstaetter See

Forró szauna a telihold fényében

A Warmbad-Villachban található Kärnten Therme szaunamesterei a teliholdhoz legközelebb eső péntekeken legendás teliholdas szaunaestre invitálják a vendégeket – a témától függő – különleges hűsítő kiegészítőkkel, például mentollal, jéggel vagy hógolyókkal. A szaunázást követő ellazulás közben számolhatjuk a csillagokat és a teraszon álló panorámás pezsgőfürdőből csodálhatjuk a teliholdat. 
 
A tóparti teliholdas szauna, az organikus natúrkonyha vegetáriánus falatkái és a textilmentes úszás a kristálytiszta Weissensee-ben tökéletes ellazulást és új energiával való feltöltődést ígér. A Strandhotel Weissensee-ben Alen Pikon, az „egészséges szaunafelöntések mestere” várja a vendégeket a Full Moon Late Spa programra, amely egy kellemes aperitiffel kezdődik. 

A Millstätter See partján található fürdőházban a telihold erejével kombinált, egyedülálló wellnessprogram várja a vendégeket. A teliholdas éjszakákon 23:00 óráig tart nyitva a fürdőház. Ilyenkor nemcsak a telihold látványa garantált: minden szaunázónak van saját ülő- vagy fekvőhelye, ahonnan varázslatos kilátás nyílik a holdfényben fürdő tóra is. 

Kaernten Therme Warmbad Villach Franz Gerdl
Region Villach_Kaernten Therme bei Nacht

Kärnten Therme

Archiv_Kaernten_Badehaus_c_Nina_Hader
Badehaus Millstatt

Badehaus Millstätter See

Feledhetetlen téli kalandok

A Dobratsch Natúrparkban tett vezetett éjszakai túrán nem találni mesterséges fényt. Az ún. Unplugged (mesterséges fényforrás nélküli) túrázás közben mindenki zavartalanul szabadjára engedheti az érzékeit. A hótalpas téli túra a vadregényes, hóval borított tájon át vezet a Zehner Nockon található menedékházhoz. Az erőfeszítésért cserébe regionális alapanyagokból készült harapnivalók és saját puncskreáció várja a túrázókat, akik séta közben végig a hófödte Karawankák és a Júliai-Alpok csodálatos látványában gyönyörködhetnek. 

Varázslatos pillanatokat ígér a csillagles a Weissensee feletti Naggler Almon. A natúrpark egy képzett parkőre (ranger) kíséri fel a vendégeket a Weissensee a családi síterepre. Az út ezen részét kényelmesen, felvonóval teszik meg a résztvevők, majd fent idilli téli ösvényeken túrázva tudhatnak meg érdekes dolgokat a Hold erejéről és a natúrparkról. A célállomáson, a Naggler Almban olyan regionális specialitások várják a túrázókat, mint például a Kärntner Frigga, ami nem más mint egy kiadós sajtos, szalonnás tojásétel. 

A Gerlitzen csillagvizsgálója éjszakánként más galaxisokba kalauzolja a vendégeket. Alkonyatkor az érdeklődők vezetett túrán vehetnek részt és a „Lenyűgöző csillagászat – a molekulafelhőktől a szupernóvákig” témakörben számos érdekes tudnivalóval gazdagodhatnak.  

Ennél közelebb kerülni a teliholdhoz szinte már lehetetlen: a téli teliholdas estéken Bad Kleinkirchheimban, a Brunnach Bioszféra Rezervátumban felviszik az érdeklődőket a hegyállomásra. Itt színes esti program várja őket: a vezetett fáklyás túrától a lenyűgöző tűzzsonglőr bemutatóig. 

Hóbiztos sípályák az éjszakai baglyoknak...

Amikor a nap lebukik a hegyek mögé, a széles és hóbiztos sípályákon reflektorokkal helyettesítik a fényét. A Katschberg síterepen található Königswiesén csütörtökönként síelhetnek sötétedés után az éjszakai síelésre vágyók. Januárban és februárban pedig az Alpok egyik leghosszabb reflektorral megvilágított pályája csábít éjszakai síelésre: a Nassfeld síterepen található 2,2 kilométer hosszú, színes fényekkel megvilágított pálya szombat esténként tart nyitva. A Dreiländereck síterepen csütörtökönként rendezik meg a sítúrázók éjszakáját, amely során a völgypálya 17:00 órától nyitva áll a túrázók előtt.

Franz Gerdl; Kärnten Werbung
Nassfeld bei Nacht

Nassfeld

infrastil
Skitour Aufstieg Dreilaendereck_Region-Villach

Dreiländereck