Téli wellness Karintiában

A Karintiában töltött téli üdülés egyszerre aktív kikapcsolódás és pihentető ellazulás. Ausztria legdélebben fekvő tartományában nemcsak a síelők, a sífutók, a korcsolyázók és a sítúrázók találhatják meg számításaikat. Egyedülállóan gazdag kínálat várja a pihenésre és az ellazulásra vágyókat is: gyógyító hatású termálforrások és exkluzív SPA-részlegek, valamint a szervezet ellenálló képességét erősítő szaunák és fürdőházak, amelyekből csodás kilátás nyílik a karintiai hegyekre és tavakra.

bkk c gert perauer
Roemerbad Bad Kleinkirchheim

Roemerbad Bad Kleinkirchheim

Roemerbad Bad Kleinkirchheim

c Gert Perauer
BKK Therme St. Kathrein mit der Nockberge Rutsche

Therme St. Kathrein

Therme St. Kathrein

Termálfürdők különböző hangsúlyokkal

A sípályáról a termálfürdőbe – Bad Kleinkirchheim ezzel a mottóval csábít aktív, ugyanakkor pihentető téli kikapcsolódásra. Nem csoda, hiszen ebben a különleges karintiai üdülőrégióban mindjárt két termálfürdő is várja a vendégeket. A Római termálfürdő 12 000 négyzetméteren kínál egyedülálló felüdülést a testnek és a léleknek egyaránt. A termálkomplexum három emeletén összesen tíz különböző szauna található, emellett a fürdőből tökéletes kilátás nyílik a sípályákra, többek között a Franz Klammer sípályára is. 

 

A St. Kathrein termálfürdőben Karintia legnagyobb fedett vízfelülete és a karintiai termálfürdők leghosszabb vízi csúszdája várja a családokat. A Bad Kleinkirchheimban felszínre törő termálvíz enyhíti az allergiás tüneteket, jótékony hatással van a migrénes és a reumás panaszokra, valamint a porckorongsérülésekre is.

Die Kärnten Therme in Villach, Österreichs modernste Erlebniswelt

Kärnten Therme

A Dobratsch lábánál minden nap 10 millió liter 29,9 Celsius-fokos termálvíz tör a felszínre és táplálja a villachi Karintia Termálfürdő medencéit. A különleges élményfürdő Ausztria déli részének legmodernebb termálfürdője: csúszdákkal a vízi élményvilágban, sportmedencével, gyermekrészleggel és tágas SPA-részleggel. Tipp: teliholdas szaunaszeánsz és sellőúszás-oktatás. 

Michael Stabentheiner; © Kärnten Werbung
Wörthersee, Werzers, Badehaus

Werzer's Badehaus

Werzer's Badehaus

Badehaus Millstatt
Kärnten Badehaus am Millstätter See im Winter

Badehaus Millstatt

Badehaus Millstatt

Fürdőházak

Egész évben várja a pihenni és a felüdülni vágyókat az 1. Karintiai fürdőház, amely a Millstatti-tó partján kínál különleges wellnessélményt. A közvetlenül a tóparton található fürdőházból egyedülálló kilátás nyílik a tóra és a környező hegyekre. A különböző szaunakabinokban, a tepidáriumban, a sókabinban és a 60 négyzetméteres infinity medence 35 Celsius-fokos vizében télen is jólesik a lazítás. A fenntarthatóság jegyében passzív házként megépített, napelemekkel felszerelt fürdőház rendkívül energiahatékonyan üzemeltethető.

A Pörtschach am Wörthersee-ben található Werzer’s fürdőház szintén kellemes téli kikapcsolódást kínál a vendégeknek. A fürdőház a szállóvendégek és a Day SPA látogatói előtt egyaránt nyitva áll.

Fűtött vizű tavi fürdők

Aki télen is szeretne fürdeni a karintiai tavakban, annak erre nemcsak a Velden am Wörthersee-ben tartott újévi fürdőzés alkalmával nyílik lehetősége, hanem a tartományban található fűtött vizű tavi fürdőkben is, például a Millstatti-tó partján található Kollers hotelben, a Wörthi-tó partján álló Seefels kastélyszállóban vagy a Turracher See-nél fekvő Hochschober szállodában. A fűtött vizű tavi fürdők kellemes vízhőmérséklete és a lélegzetelállító alpesi panoráma igazán különlegessé teszi a téli lubickolást.

Hotel Hochschober Turracher Höhe

Hotel Hochschober

Válogatott wellnesshotelek SPA részleggel és/vagy tavi szaunával

A fűtött vizű tavi fürdők mellett számtalan wellnesshotel kínál nagyszerű SPA-részleget és tavi szaunát közvetlenül a tóparton. Íme egy rövid válogatás a teljesség igénye nélkül: a Gerlitzenen található Feuerberg hotel 25 méter hosszú infinity medencéjéből lélegzetelállító kilátás nyílik a karintiai hegyekre. A Bad Kleinkirchheim-i ötcsillagos superior Ronacher hotel 4500 négyzetméteres szaunaoázissal, öt termálmedencével és hangulatos pihenőrészleggel várja a feltöltődni vágyókat. A Gailtalban található Daberer biohotel 1978 óta a biokoncepció elkötelezett híve és az új wellnessrészleg mellett is elegendő teret kínál a tökéletes ellazuláshoz. A Weissensee partján álló Enzian hotelben található Karintia egyik legszebb tavi szaunája. A Lesachtalban található Tuffbad alpesi wellnesshotelben tökéletes nyugalom várja a vendégeket 1200 méterrel a tengerszint felett.

Maibachl in Warmbad Villach

Maibachl Warmbad Villach

A természet játéka

Egyszer a legszebb tél is véget ér... Karintiában azonban a tél vége egybeesik egy igazi különlegességgel: a hóolvadás során tör a felszínre a Warmbad Villachban található Maibachl termálforrás. A központi forrás mellett, az erdő közepén két természetes medence is található, amelyben a vendégek 28 Celsius-fokos termálvízben fürdőzhetnek a szabad ég alatt. A termálvíz jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, valamint a csontritkulásra. A Maibachl termálforrást 2005-ben védett természeti értékké nyilvánították.

További fedett uszodák várják a vendégeket Klagenfurt am Wörthersee-ben, Spittal an der Drauban, Heiligenblutban, Kötschach-Mauthenben, Mallnitzban és St. Veit an der Glanban.

A mai időjárás, 30. March 2020

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy