Téli wellness Karintiában

A Karintiában töltött téli üdülés egyszerre aktív kikapcsolódás és pihentető ellazulás. Ausztria legdélebben fekvő tartományában nemcsak a síelők, a sífutók, a korcsolyázók és a sítúrázók találhatják meg számításaikat. Egyedülállóan gazdag kínálat várja a pihenésre és az ellazulásra vágyókat is: gyógyító hatású termálforrások és exkluzív SPA-részlegek, valamint a szervezet ellenálló képességét erősítő szaunák és fürdőházak, amelyekből csodás kilátás nyílik a karintiai hegyekre és tavakra.

bkk c gert perauer
Roemerbad Bad Kleinkirchheim

Roemerbad Bad Kleinkirchheim

c Gert Perauer
BKK Therme St. Kathrein mit der Nockberge Rutsche

Therme St. Kathrein

Termálfürdők különböző hangsúlyokkal

A sípályáról a termálfürdőbe – Bad Kleinkirchheim ezzel a mottóval csábít aktív, ugyanakkor pihentető téli kikapcsolódásra. Nem csoda, hiszen ebben a különleges karintiai üdülőrégióban mindjárt két termálfürdő is várja a vendégeket. A Római termálfürdő 12 000 négyzetméteren kínál egyedülálló felüdülést a testnek és a léleknek egyaránt. A termálkomplexum három emeletén összesen tíz különböző szauna található, emellett a fürdőből tökéletes kilátás nyílik a sípályákra, többek között a Franz Klammer sípályára is. A St. Kathrein termálfürdőben Karintia legnagyobb fedett vízfelülete és a karintiai termálfürdők leghosszabb vízi csúszdája várja a családokat. A Bad Kleinkirchheimban felszínre törő termálvíz enyhíti az allergiás tüneteket, jótékony hatással van a migrénes és a reumás panaszokra, valamint a porckorongsérülésekre is.

Die Kärnten Therme in Villach, Österreichs modernste Erlebniswelt

Kärnten Therme

A Dobratsch lábánál minden nap 10 millió liter 29,9 Celsius-fokos termálvíz tör a felszínre és táplálja a villachi Karintia Termálfürdő medencéit. A különleges élményfürdő Ausztria déli részének legmodernebb termálfürdője: csúszdákkal a vízi élményvilágban, sportmedencével, gyermekrészleggel és tágas SPA-részleggel. Tipp: teliholdas szaunaszeánsz és sellőúszás-oktatás. 

Michael Stabentheiner; Kärnten Werbung
Wörthersee, Werzers, Badehaus

Werzers Badehaus

Badehaus Millstatt
Kärnten Badehaus am Millstätter See im Winter

Badehaus Millstätter See

c_Martin Hofmann_Badehaus Klopeiner See
Badehaus am Klopeiner See Schnee-Eventsauna

Badehaus Klopeiner See

Fürdőházak

Egész évben várja a pihenni és a felüdülni vágyókat az Badehaus Millstätter See, amely a Millstatti-tó partján kínál különleges wellnessélményt. A közvetlenül a tóparton található fürdőházból egyedülálló kilátás nyílik a tóra és a környező hegyekre. A különböző szaunakabinokban, a tepidáriumban, a sókabinban és a 60 négyzetméteres infinity medence 35 Celsius-fokos vizében télen is jólesik a lazítás. A fenntarthatóság jegyében passzív házként megépített, napelemekkel felszerelt fürdőház rendkívül energiahatékonyan üzemeltethető.

A Pörtschach am Wörthersee-ben található Werzers fürdőház szintén kellemes téli kikapcsolódást kínál a vendégeknek. A fürdőház a szállóvendégek és a Day SPA látogatói előtt egyaránt nyitva áll. 

Késő nyár óta a Klopeini-tó fürdőházában is lehetőségünk nyílik egy kis tóparti wellnessre. Az egész évben nyitva tartó fürdőházban 5 szauna, egy gőzfürdő, egy rendezvényszauna, hangulatos wellnessrészlegek és pihenőzónák, valamint egy fűtött vizű szabadtéri medence várja a pihenésre és kikapcsolódásra vágyókat. 

Fűtött vizű tavi fürdők

Aki télen is szeretne fürdeni a karintiai tavakban, annak erre nemcsak a Velden am Wörthersee-ben tartott újévi fürdőzés alkalmával nyílik lehetősége, hanem a tartományban található fűtött vizű tavi fürdőkben is, például a Millstatti-tó partján található Kollers hotelben, a Wörthi-tó partján álló Seefels kastélyszállóban vagy a Turracher See-nél fekvő Hochschober szállodában. A fűtött vizű tavi fürdők kellemes vízhőmérséklete és a lélegzetelállító alpesi panoráma igazán különlegessé teszi a téli lubickolást.

Válogatott wellnesshotelek SPA részleggel és/vagy tavi szaunával

A fűtött vizű tavi fürdők mellett számtalan wellnesshotel kínál nagyszerű SPA-részleget és tavi szaunát közvetlenül a tóparton. Íme egy rövid válogatás a teljesség igénye nélkül: a Gerlitzenen található Feuerberg hotel 25 méter hosszú infinity medencéjéből lélegzetelállító kilátás nyílik a karintiai hegyekre. A Bad Kleinkirchheim-i ötcsillagos superior Ronacher hotel 4500 négyzetméteres szaunaoázissal, öt termálmedencével és hangulatos pihenőrészleggel várja a feltöltődni vágyókat. A Gailtalban található Daberer biohotel 1978 óta a biokoncepció elkötelezett híve és az új wellnessrészleg mellett is elegendő teret kínál a tökéletes ellazuláshoz. A Weissensee partján álló Enzian hotelben található Karintia egyik legszebb tavi szaunája. A Lesachtalban található Tuffbad alpesi wellnesshotelben tökéletes nyugalom várja a vendégeket 1200 méterrel a tengerszint felett.

A természet játéka

Egyszer a legszebb tél is véget ér... Karintiában azonban a tél vége egybeesik egy igazi különlegességgel: a hóolvadás során tör a felszínre a Warmbad Villachban található Maibachl termálforrás. A központi forrás mellett, az erdő közepén két természetes medence is található, amelyben a vendégek 28 Celsius-fokos termálvízben fürdőzhetnek a szabad ég alatt. A termálvíz jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, valamint a csontritkulásra. A Maibachl termálforrást 2005-ben védett természeti értékké nyilvánították.

Region Villach
Maibachl in Warmbad Villach

Maibachl

Region Villach
Maibachl in Warmbad Villach

Élményfürdők

További fedett uszodák várják a vendégeket Spittal an der Drauban, Heiligenblutban, Kötschach-Mauthenben, Mallnitzban és St. Veit an der Glanban.

Drautal Perle Indoor Swimming Pool, Spittal

Aquarena Kötschach-Mauthen

Tauernbad Mallnitz

Élményfürdők

A mai időjárás, 26. May 2024