Kikapcsolódás Karintiában

Mialatt odakint a hold egyre magasabbra szökik pályáján és a fehér téli világ lassan sötétbe burkolózik, a nem mindennapi, csodás hegyi panorámával körülölelt wellnessoázisokban elérkezik a kikapcsolódás és pihenés ideje. Ily csodás hangulatban kényeztethetik magukat az üdülővendégek egy hosszú, élményekben gazdag, sportos nap után az Alpok napsütötte, déli oldalán.

Region Villach
Die Kärnten Therme in Villach, Österreichs modernste Erlebniswelt

Kärnten Therme Villach

Kärnten Therme Villach

Helmut RIER_Kaernten Therme Warmbad Villach
Die Kärnten Therme in Villach, Österreichs modernste Erlebniswelt

Kärnten Therme Villach

Kärnten Therme Villach

A wellnessoázisok a teljes kikapcsolódás és inspiráció birodalmába vezetnek: a Karintia termálfürdő Warmbad Villachban mindig garanciát jelent a regenerációra és a teljes ellazulásra. Építészetileg a villachiak „házi” hegyét, a Dobratsch-ot idézi. Szolgáltatásai 4 emeleten és összesen 11 000 négyzetméteren élvezhetőek. A különleges termálfürdőben a pihenés és a szórakozás harmonikus egységét élhetjük át, a kínálatot pedig változatos fitneszprogramok és különleges gasztronómiai élmények teszik teljessé. A tervezők az épület anyagait tekintve messzemenően a természetesre törekedtek: terméskő, fa és mészkő uralják a wellnessoázist. Két teljes emeleten lehet igénybe venni a szolgáltatásokat: bőven elférnek egymás mellett a masszázs és szépségápolás helyiségei, valamint a különböző szaunák és merülőmedencék. A látvány igazán lenyűgöző, éppúgy, mint az a tény, hogy hat forrásból naponta 40 millió liter, 29,9°C-os termálvíz áramlik a termálfürdő különböző részlegeibe.

"Maibachl"

Pezsgő források

Nem messze innen nem csupán a helybéliek örvendezhetnek a hóolvadás és esőzések után kialakuló különleges forrásnak. „Újra megtelt!” – kiáltják, amikor az ún. Maibachl, Warmbad Villach termálforrásainak természetes vízgyűjtő medencéje – ismét megtelik, és kedélyes pancsolóvá válik. A szabad ég alatti, egy méteres mélységű és kellemes, 28°C-os hőmérsékletű tavacskában mindenki szívesen mártózik meg. 

bkk c gert perauer
Roemerbad Bad Kleinkirchheim

Roemerbad Bad Kleinkirchheim

Roemerbad Bad Kleinkirchheim

Gert Perauer_Bad Kleinkirchheim
Kathreintherme Bad Kleinkirchheim

Therme St. Kathrein

Therme St. Kathrein

Römerbad Bad Kleinkirchheim

Gyors váltás: síruhából fürdőruhába! A Bad Kleinkirchheimben található Római termálfürdő közvetlenül a sípálya mellett várja a téli sportok szerelmeseit. Három emeleten 13 csodás szauna, különálló gyermekrészleg és számos pihenőzóna áll a kellemesen fáradt síelők rendelkezésére. „Carpe diem” – áll a római stílusú fürdő wellness-pecsétjén, amely cirbolyafenyővel, természetes kövekkel, vörös, arany és ezüst színeivel tarkított stílustisztaságával mindenkit levesz a lábáról.

St. Kathrein

A szabadban, fürdőruhában élvezheti a téli napsütést, aki ellátogat a villachi melegvízű fürdőbe vagy Bad Kleinkirchheimben a St. Kathrein , illetve a római fürdőbe. És ha már a St. Kathrein fürdőnél tartunk: átfogó felújítást követően nyitották újra a legnagyobb vízfelülettel és a leghosszabb élménycsúszdával a karintiai fürdők körében, de tágas szaunavilága mellett masszázst és szépségápolást is kínál.

Werzers Badehaus
Ungewoehnliche Unterkuenfte in Kärnten

Werzer's Badehaus

Werzer's Badehaus

Werzers Badehaus
Werzers Badehaus in Pörtschach am Wörther See

Werzer's Badehaus

Werzer's Badehaus

Badehaus Millstatt
Kärnten Badehaus am Millstätter See im Winter

Millstatt Badehaus

Millstatt Badehaus

Badehaus Millstatt
Badehaus Millstatt im Winter

Millstatt Badehaus

Millstatt Badehaus

Fürdőházak, mint különleges páholyok

Már 1870-ben is tudta az arisztokrácia, hogyan kell – délies könnyedséggel és vidám hangulatban – lazítani. Az 1. Karintiai fürdőház a Millstatti-tónál ezt a csodás hagyományt viszi tovább. A tóparti nyári élmények egészéves programmá válhatnak, erről gondoskodik a közvetlenül a tóparton található, 35°C-os vízzel feltöltött „Infinity” külső medence. Mialatt odakint folyamatosan változik a tó hangulata, odabent csábítóan hívogat a cirbolyaszauna és a gránátkőmasszázs. De a Wörthi-tó környékén is kitettek magukért: a történelmi Werzer fürdőház (Werzer`s Badehaus) – a tipikus Wörthi-tavi építészeti stílusban felújítva – saját tóparti pihenővel, ínyencétteremmel és hívogató wellnessrészleggel, azon belül is különleges szaunákkal várja látogatóit közvetlenül a tóparton. 

A mai időjárás, 23. September 2019

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy