Minden utazás egy elképzelt kalanddal kezdődik

Karintia - A dél színei

A természet igazán kegyes volt Karintiával, Ausztria napfényes délvidékével, ahol tiszta és meleg vizű, fürdőzésre kitűnően alkalmas tavak sokasága várja a látogatókat. De ne feledkezzünk meg a hegyekről sem, a hatalmas háromezres hegycsúcsoktól a szelíd dombocskákig minden megtalálható itt. A hegycsúcsokról egy olyan vidéket szemlélhetünk, ahol meghatározó az Alpok–Adria térség kulturális sokszínűsége, az Alpok déli oldalán való fekvésből fakadó enyhe klíma és a sok napsütés, valamint a vendégekhez vidáman, nyíltan és nagy adag életörömmel közelítő helyiek sokasága. Karintia – Ausztria vízben leggazdagabb tartománya – nem kevesebb, mint 200 fürdőzésre alkalmas tóval, 8000 kilométernyi folyóval, 60 gyógyforrással és 43 gleccserrel rendelkezik. Ráadásul ideális hely arra, hogy felidézzük magunkban a „gyermekkor ízét”, hogy felelevenítsük a szép emlékeket vagy új élményekkel gazdagodjunk. >>> ww.karintia.com >>>

Tine_Steinthaler_Kaernten_Werbung
Magdalensberg Region Mittelkärnten

a dél színei

FranzGERDL
Faaker See

lélegzetelállító természet

Élménybringázás - Nagy karintiai tókerülő túra

Tíz tó egy csapásra? Az új Nagy karintiai tókerülő túrának köszönhetően mindez lehetséges. Az összesen 340 kilométer hosszú kerékpártúra öt karintiai desztináció – a Millstätter See régió, a Villach–Faaker See–Ossiacher See régió, a Wörthersee régió, a Klopeiner See–Südkärnten régió és a Nassfeld–Pressegger See–Lesachtal–Weißensee régió – együttműködésének eredményeként jött létre. Mind az öt régióban vannak hegyek és tavak, mégpedig minden méretben és magasságban. Mivel a kerékpárút tulajdonképpen egy nyolcast ír le, ezért a kerékpárosok kedvük szerint alakíthatják a túrát és kombinálhatják az egyes szakaszokat. A teljes kerékpártúra izgalmas és élményteli kikapcsolódást ígér az ínyenceknek és a természet szerelmeseinek ugyanúgy, mint a romantikára vagy a sportos kihívásra vágyóknak. Útközben pedig akár 28 Celsius fokra is felmelegedő, kristálytiszta vizű tavak csábítanak frissítő fürdőzésre.

Élménybringázás - Nagy karintiai tókerülő túraVideo

Slow trailek Karintiában: inspiráló és pihentető

„A távolban kéklő tó látványa végigkísér bennünket. Útközben újra és újra más perspektívából csodálhatjuk meg a nagy kékséget. A vízfelszín ragyogása elkísér bennünket egészen az erdőbe, amelynek zöld csendjében végre mi is nyugalomra lelhetünk.” Ez a lírai úti beszámolónak tűnő néhány mondat tulajdonképpen a karintiai slow traileket írja körül – azokat a válogatott, kifejezetten könnyű túraútvonalakat, amelyek maximum tíz kilométer hosszúak és legfeljebb 300 méternyi szinkülönbséget tartogatnak a kirándulóknak. Mind a 6 slow trailnek megvan a maga karaktere, hol misztikus kalandokkal, hol építészetileg izgalmas elemekkel, hol pedig lenyűgöző kilátással. A slow trailek a Millstatti-tónál, az Ossiachi-tónál, a Wörthi-tónál, a Klopeini-tónál és a Pressegi-tónál találhatók.

Stefan Leitner
Slow Trails Bleistätter Moor

Bleistätter Moor

Martin Assam
Slow Trail Römerschlucht mit Blick auf den Wörthersee

Römerschlucht am Wörthersee

Millstätter See Tourismus GmbH
Slow Trails in der Region Millstätter See, Zwergsee

Millstätter See

c Gert Perauer
Slow Trail Pressegger See

Pressegger See

Gert Perauer
Slow Trail Kitzelberg am Klopeiner See

Kitzelberg Klopeinersee

Karintia - Ausztria napfényes délvidéke

Karintia - Ausztria napfényes délvidékeVideo