Minden utazás egy elképzelt kalanddal kezdődik

Karintia - A dél színei

A természet igazán kegyes volt Karintiával, Ausztria napfényes délvidékével, ahol tiszta és meleg vizű, fürdőzésre kitűnően alkalmas tavak sokasága várja a látogatókat. De ne feledkezzünk meg a hegyekről sem, a hatalmas háromezres hegycsúcsoktól a szelíd dombocskákig minden megtalálható itt. A hegycsúcsokról egy olyan vidéket szemlélhetünk, ahol meghatározó az Alpok–Adria térség kulturális sokszínűsége, az Alpok déli oldalán való fekvésből fakadó enyhe klíma és a sok napsütés, valamint a vendégekhez vidáman, nyíltan és nagy adag életörömmel közelítő helyiek sokasága. Karintia – Ausztria vízben leggazdagabb tartománya – nem kevesebb, mint 200 fürdőzésre alkalmas tóval, 8000 kilométernyi folyóval, 60 gyógyforrással és 43 gleccserrel rendelkezik. Ráadásul ideális hely arra, hogy felidézzük magunkban a „gyermekkor ízét”, hogy felelevenítsük a szép emlékeket vagy új élményekkel gazdagodjunk. >>> ww.karintia.com >>>

Élménybringázás - Nagy karintiai tókerülő túra

Tíz tó egy csapásra? Az új Nagy karintiai tókerülő túrának köszönhetően mindez lehetséges. Az összesen 340 kilométer hosszú kerékpártúra öt karintiai desztináció – a Millstätter See régió, a Villach–Faaker See–Ossiacher See régió, a Wörthersee régió, a Klopeiner See–Südkärnten régió és a Nassfeld–Pressegger See–Lesachtal–Weißensee régió – együttműködésének eredményeként jött létre. Mind az öt régióban vannak hegyek és tavak, mégpedig minden méretben és magasságban. Mivel a kerékpárút tulajdonképpen egy nyolcast ír le, ezért a kerékpárosok kedvük szerint alakíthatják a túrát és kombinálhatják az egyes szakaszokat. A teljes kerékpártúra izgalmas és élményteli kikapcsolódást ígér az ínyenceknek és a természet szerelmeseinek ugyanúgy, mint a romantikára vagy a sportos kihívásra vágyóknak. Útközben pedig akár 28 Celsius fokra is felmelegedő, kristálytiszta vizű tavak csábítanak frissítő fürdőzésre.

Slow trailek Karintiában: inspiráló és pihentető

„A távolban kéklő tó látványa végigkísér bennünket. Útközben újra és újra más perspektívából csodálhatjuk meg a nagy kékséget. A vízfelszín ragyogása elkísér bennünket egészen az erdőbe, amelynek zöld csendjében végre mi is nyugalomra lelhetünk.” Ez a lírai úti beszámolónak tűnő néhány mondat tulajdonképpen a karintiai slow traileket írja körül – azokat a válogatott, kifejezetten könnyű túraútvonalakat, amelyek maximum tíz kilométer hosszúak és legfeljebb 300 méternyi szinkülönbséget tartogatnak a kirándulóknak. Mind a 6 slow trailnek megvan a maga karaktere, hol misztikus kalandokkal, hol építészetileg izgalmas elemekkel, hol pedig lenyűgöző kilátással. A slow trailek a Millstatti-tónál, az Ossiachi-tónál, a Wörthi-tónál, a Klopeini-tónál és a Pressegi-tónál találhatók.

Gert Perauer
Slow Trail Bleistätter Moor am Ossiacher See

Bleistätter Moor

Gert Perauer
Slow Trail Römerschlucht am Wörthersee

Römerschlucht am Wörthersee

Gert Perauer_Millstätter See Tourismus GmbH
Slow trail Mirnock

Millstätter See

c Gert Perauer
Slow Trail Pressegger See

Pressegger See

Gert Perauer
Slow Trail Kitzelberg am Klopeiner See

Kitzelberg Klopeinersee

Karintia - Ausztria napfényes délvidéke