Logo

Wörthersee – Rosental

Két világ legjava: a természetes Rosental, amely sportos aktivitásra csábít és az álmatag, elbűvölően hangulatos Wörthersee (Wörthi-tó).

Wörthersee

A Wörthersee (Wörthi-tó) partján még az órák is másként járnak. A minden bizonnyal Ausztria legnépszerűbb fürdőkádjának és nyári hotspotjának számító Wörthi-tó partján a hideg évszakban kellemes nyugalom honol. Különleges hangulat várja a látogatókat az adventi időszakban is, amikor Veldenben, Pörtschachban, Maria Wörthben, Klagenfurtban és a Pyramidenkogel kilátónál különféle adventi események és vásárok segítenek ráhangolódni a karácsonyi ünnepekre. A tó partján található egyes települések könnyen megközelíthetők tömegközlekedéssel vagy hajóval. A legközelebbi síterep a Gerlitzen, Karintia napozóterasza, ahol vidám téli kikapcsolódás vár az egész családra. A Wörthersee Plus Card Winter üdülési kártya garanciát jelent a változatos téli programokra, többek között tippeket és kedvezményeket kínál kirándulóhelyekre és vezetett túrákra vonatkozóan. Tipp: látogasson el a Pörtschachban található Werzer's Karintia fürdőházba, ahonnan télen is lenyűgöző a Wörthi-tó és a környező hegyek látványa. 

Rosental

A Wörthersee-től (Wörthi-tó) mindössze néhány kilométerre található a Carnica Rosental régió, aminek a Carnica méh adta a nevét és ami a családok kedvelt kiránduló- és üdülőhelyének számít. A népszerűségi skála csúcsán a Bodental áll, ahol a Karavankák hatalmas csúcsai lélegzetelállító kulisszát kínálnak a sítúrázáshoz, a szánkózáshoz, a sífutáshoz, a téli túrázáshoz, a hótalpas kiránduláshoz vagy a síléceken megtett első méterekhez. A régióban történő szabadtéri kikapcsolódás másik előnye, hogy szinte mindig a ködhatár felett mozoghatunk, emellett a hagyományos vendéglők regionális finomságok széles választékával várják a kirándulókat. Tipp: séta a Bodentalban található tengerszemig.

Az összes szálláshely Karintiában - garantáltan a legjobb áron!

Region Wörthersee-Rosental Tourismus GmbH
Villacher Straße 19
9220 Velden am Wörthersee
+43 4274 38288
info@woerthersee.com
www.woerthersee.com