Logo

Wörthersee – Rosental régió

Két világ legjava: A Wörthersee (Wörthi-tó) régió, a nagyvilági életmód és a kulináris élvezetek színtere, valamint az érintetlen Rosental, amely aktív kikapcsolódásra invitál.

Wörthi-tó

A 20 négyzetkilométeren elterülő és 17 km hosszú Wörthersee (Wörthi-tó) valódi ékszer Ausztria nagy tavai között, emellett földi paradicsom a vízi sportok szerelmeseinek és a napimádóknak, fergeteges bulik helyszíne, divatos jóga hotspot, továbbá a kerékpárosok, a túrázók és a futók kedvelt találkozóhelye is egyben. A Wörthi-tó, amely nyáron akár 28 fokra is felmelegszik, nagyszerű játszótér mindazoknak, akik szeretik a vizet. Akár vízisível, akár wakeboarddal vagy SUP-deszkával, akár vitorlással vagy motorcsónakkal. A nyári vízi sportok mellett az utóbbi években a Wörthi-tótól valamivel távolabb, a tó körül elterülő csodás természeti környezetben is számos lehetőség nyílt a testmozgásra és a pihenésre. Tipp: gravel bike túrák eldugott helyekre. A Wörthi-tó az összesen 20 Gault & Millau szakácssapkával és a csodálatos tóparti teraszokkal kulináris szempontból is a legjobbak közé tartozik. 

Rosental

A kirándulók, a kerékpárosok és a természetkedvelők paradicsoma. A Karavankák szívében található változatos táj lenyűgöző természeti élményeket, regionális finomságokat és változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínál az egész családnak. 

A Rosentalba látogatók a tömegturizmustól távol eső, érintetlen természeti környezetben túrázhatnak: könnyű túraútvonalakon vagy nagyobb kihívást jelentő hegyi túrákon a Zell-Sele hegymászófalu körül vagy a Bodentalban. Fantasztikus panoráma, határokon átnyúló túrák és hangulatos napozóteraszok várnak a kirándulókra a Déli-Alpok panorámaúton (Panoramaweg Südalpen), ami 20 szakaszból, 285 kilométerből és 17 700 méternyi szintkülönbségből áll. Aki szeretné, okleveles hegyi- és túravezetők kíséretében fedezheti fel a környéket. Tipp: túrázás és canyoning a Tscheppa-szurdokban. 

Az összes szálláshely Karintiában - garantáltan a legjobb áron!

Region Wörthersee-Rosental Tourismus GmbH
Villacher Straße 19
9220 Velden am Wörthersee
+43 4274 38288
info@woerthersee.com
www.woerthersee.com