Logo

Millstätter See – Bad Kleinkirchheim – Nockberge régió

Legyen szó családi nyaralásról, kettesben töltött pihenésről, fiús hétvégéről, barátnőkkel való kikapcsolódásról vagy szingli nyaralásáról. A Millstätter See – Bad Kleinkirchheim –Nockberge régióban töltött nyaralás mindent igényt kielégít.

Millstätter See

A szelíd hegyek ölelésében megbúvó Millstätter See (Millstatti-tó) Karintia legmélyebb tavaként kínál ideális kulisszát egy kettesben vagy a családdal együtt töltött pihentető nyaraláshoz. A kikapcsolódási lehetőségek tárháza a vízi sportoktól kezdve a kerékpározáson és a túrázáson át a művészetekig és a kulináris élvezetekig terjed. A romantikus pillanatokra vágyók csendes öblökbe evezve vonulhatnak el egy kicsit a világ elől. A pihenésre vágyók az 1. Karintiai fürdőházban töltődhetnek fel új energiával. Akit érdekel, meg is figyelheti a még ma is hálóval dolgozó halászokat munka közbe. A hobbikerékpárosok meghódíthatják a tóparti kerékpárutat, amelyen egymást érik a hangulatos fürdőzési lehetőségek. A régió kínálatának fénypontjai közé tartozik a Weg der Liebe, vagyis a Szerelem útja túraút, a bivak-miniházak (Biwak unter den Sternen), a tóparti piknik, a naplemente megcsodálása a Csillagerkélyről (Sternenbalkon) és a Zwergsee slow trail túraösvény.

Bad Kleinkirchheim

A Nockberge-hegység szívében, 1100 méteres tengerszint feletti magasságban található Bad Kleinkirchheim a túrázók és a kerékpárosok kedvelt találkozóhelye, valamint igazi golf- és termálfürdőparadicsom is egyben. A változatosság itt igazi aduász – ennek köszönhetően az üdülővendégek spontán dönthetnek arról, hogy a napot inkább a St. Oswald és Bad Kleinkirchheim környéki hegyekben töltik túrázással és hegyi kerékpározással, vagy inkább vízi kalandokra vágynak és Feld am See-be látogatnak. Ha már a sportolási lehetőségekről van szó: Bad Kleinkirchheim Dél-Ausztria egyik legnépszerűbb hegyikerékpáros régiója. Itt található Európa leghosszabb flow country pályája is. Gasztrotipp: Halfesztivál Feld am See-ben, kulináris esték és Mallhof biobolt.

Pihentető termálfürdőzés 
Míg a Római termálfürdő páratlan szauna- és wellnessrészlegével nyűgöz le, a St. Kathrein családi és gyógyfürdő hatalmas vízfelületével és egy 86 méter hosszú vízi csúszdával várj a kikapcsolódni vágyókat. 

Nockberge

A Nockberge Bioszférarezervátumnak is otthont adó, gömbölyded hegyhátairól ismert üdülőrégió számtalan lehetőséget kínál a túrázásra, a kerékpározásra és az érintetlen természet felfedezésére. Már tavasszal kellemes tematikus túrákon fedezhetjük fel az Ebene Reichenau, Gnesau, Deutsch Griffen és Himmelberg községek idilli völgyeit. Nyáron pedig szerteágazó túraútvonal-hálózat hívogat a Turracher Höhe, Falkert, Hochrindl és Innerkrems hegyeibe. A Nockalm alpesi panorámaút mindig megmutatja a helyes irányt, a bioszférarezervátum képzett parkőrei pedig felejthetetlen kalandtúrával várják a családokat. A Nocky Flitzer alpesi hullámvasút garanciát jelent a vidám kikapcsolódásra, míg a fiatalabb látogatók a Heidi Alm élményparkban tombolhatják ki magukat. A kellő rugalmasságról a Nockmobil taxi gondoskodik.

Az összes szálláshely Karintiában - garantáltan a legjobb áron!

Millstätter See - Bad Kleinkirchheim - Nockberge Tourismusmanagement GmbH
Kaiser-Franz-Josef-Straße 49
AT - 9872 Millstatt am See
+43-4766-3700
info@mbn-tourismus.at 
millstaettersee.com I badkleinkirchheim.at I nockberge.at