Logo

Klopeiner See – Südkärnten – Lavanttal régió

Enyhe klíma, déliesen könnyed hangulat, Európa legmelegebb, ivóvíz-minőségű fürdőtavai és egy festői szépségű természeti környezet, ami izgalmas aktív programokra invitál.

Klopeiner See – Südkärnten

Hét ivóvíz-tisztaságú tó csábít önfeledt nyári szórakozásra. A kikapcsolódási lehetőségek a stand up paddlingtől kezdve a búvárkodáson, a csónakázáson, az úszáson és a vízbe ugráláson át a csúszdázásig és a tóparti edzésig terjednek. A túrázók is megtalálhatják számításukat a Klopeiner See – Südkärnten régióban: az északon a Saualpe, délen pedig a fenséges Karavankák által határolt térségben, 440 és 2139 méter között összesen 1200 kilométernyi túraút található. Tipp: 2015 óta a dél-karintiai Karavankák környéke Unesco Global Geopark, aminek csapata rengeteg izgalmas vezetett túrát kínál. 

Változatos kínálat várja a kerékpárosokat is: a 2, 4 és 6 tó körüli vezető körtúrától kezdve a Bleiburgi művészeti kerékpárúton, a Völkermarkti kultúra kerékpárúton, a Nagy karintiai tókerülő túra egyes szakaszain és a Dráva kerékpárúton át a napsütötte Diex falujába vagy a vadregényes Saualpe impozáns erődtemplomaihoz vezető e-bike túrákig itt minden ízlésnek és minden erőnléthez van megfelelő túra. A legendás Petzeni MTB ZONE Bikepark számos izgalmas pályát kínál a könnyűtől a nehézig, köztük a többszörösen díjnyertes Flow Country Trailt is, ami közel 12 kilométer hosszan kanyarog lefelé a Petzenen.

Lavanttal

A Koralm és a Saualpe között fekvő Lavanttal élményrégió Dél-Ausztria egyik legbájosabb völgye. Több mint 1000 kilométernyi jelzett, családbarát túraútvonal található itt egészen 2100 méteres tengerszint feletti magasságig és biztosít felejthetetlen túraélményeket kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tipp: a szelíd hegycsúcsokkal és lélegzetelállító panorámával rendelkező Saualpén valóban az kirándulók lábai előtt hever Karintia. A kerékpárosok választhatnak a Lavant és a Dráva kerékpárúton való kényelmes tekerés vagy a 450 kilométernyi kijelölt hegyikerékpáros ösvény között. 

A Lavanttalban nagy hagyománya van a gyümölcstermesztésnek: az almabor és az almalé, valamint a finom párlatok kiváló minőségűek. Aki ellátogat a Lavanttalba, annak feltétlenül érdemes megismernie a régió kulináris kínálatát. Nagyszerű lehetőséget kínál erre a Nyitott ajtók napja, amelyen kóstolhatunk, beszélgethetünk és workshopokon tanulhatunk a régió termelőitől. Érdekesség: a Lavanttal Slow Food Travel régiónak számít.

Az összes szálláshely Karintiában - garantáltan a legjobb áron!

Region Klopeiner See - Südkärnten - Lavanttal
KSL Tourismus Marketing GmbH
Schulstraße 10
9122 St. Kanzian am Klopeiner See
+43 4239 2222
info@suedkaernten.at   
www.suedkaernten.at