Információs telefon

Vonat és kerékpár

Kerékpáros kirándulást tervez? Döntsön a vonat és a kerékpár mellett és utazza be Karintiát, valamint az Alpok–Adria régiót! Fedezze fel a hegyeket, a tavakat és az Adriai-tengert vonattal! Különleges élmény.

ÖBB Limpl
Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Micotra-Sprinter

ÖBB Limpl
Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Tauern-Sprinter

UNADJUSTEDNONRAW
Karawanken-Sprinter Genussradtour

Karawanken-Sprinter

Sam Strauss
Bahn und Rad - Radsprinter Hohe Tauern - Radbrücke Puch Weissenstein

Gailtal-Sprinter

ÖBB Netzplan Radsprinter Kärnten

Netzplan Radsprinter Kaernten ÖBB

Micotra-Sprinter

A Micotra-Sprinter naponta 2 alkalommal köti össze Villachot és Udinét – hétvégén Triesztbe/Triesztből – az Alpok–Adria kerékpárút mentén. Nyáron a hétvégéken további vonatok is közlekednek Villachból Tarvisióba, ezek közvetlen csatlakozást biztosítanak a Tarvisióból induló Trenitalia vonatokhoz. Kerékpárt minden vonaton lehet szállítani.

Kérjük az utazókat, hogy a tervezett csatlakozásokról időben, még az utazás megkezdése előtt tájékozódjanak az ÖBB menetrendi tájékoztatójának (SCOTTY) segítségével vagy az ÖBB ügyfélszolgálatán a 05-1717-es telefonszámon. A vasúti építési munkálatok és a vonatpótló buszok miatt az említett járatokon megnő az utazási idő.

Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Tauern-Sprinter

A Tauern-Sprinter járat Villach (indulás 09:05 óra) és a Hohe Tauern Nemzeti Park (Mallnitz Obervellach állomás; érkezés 10:08 óra), valamint Mallnitz Obervellach (indulás 16:24 óra) és Villach főpályaudvara (érkezés 17:22 óra) között közlekedik, egy megállóval Spittalban, a Millstatti-tó partján – a következő napokon: 2022. április 4-től szombaton, vasárnap és munkaszüneti napon, valamint 2022. július 9-től szeptember 11-ig naponta.

A vonat több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas vagonnal rendelkezik és egyetlen megállóval Spittalban, kereken egy óra alatt szállítja a vendégeket Villachból Mallnitzba. A különböző karintiai völgyekből és városokból – Hermagor, Klagenfurt, Rosenbach, Feldkirchen stb. – a csatlakozó vonatok biztosítottak. Mallnitzból vissza Villachba a Möll- és a Dráva-völgyön keresztül vezető, nagyon jól kiépített kerékpárutakon térhetünk vissza biciklizve vagy akár a nemzeti parkban tett túra után ismét vonattal.

Tervezze meg túráját közvetlenül a karintiai túraportál segítségével és ne hagyja ki a mallnitzi látogatóközpontot se. Izgalmas felfedezések egész sora várja a kirándulókat.

Karawanken-Sprinter Genussradtour

Karawanken-Sprinter

A 3 országot érintő biciklis élménytúra tökéletes választás az idei nyárra.

Vonattal vagy kerékpárral Villachból Tarvisióba, onnan az egykori K&K (császári és királyi) vasút mentén és a Save kerékpárúton Kranjska Gorán át Jesenicébe, majd a nemrég üzembe helyezett kerékpáros vonat segítségével vissza a Villach/Faaki-tó régióba. 3 ország, 2 vonatozás (Villach – Tarvisio és Jesenice – Villach) és egy kerékpárút. A vonatok Villachból Tarvisióba (és vissza) naponta 4 alkalommal, Jesenicébe és vissza hétvégente 4 alkalommal közlekednek.

Villachból a csodálatos Gail kerékpárútnak (R3) köszönhetően akár kerékpárral is eltekerhetünk Tarvisióba. A vonat a kerékpárúttal nagyjából párhuzamosan közlekedik és jelentős mértékben megkönnyíti a Villach és Tarvisio közötti összeköttetést. A Villach és Tarvisio között közlekedő vonaton legalább 120 kerékpárnak van hely. A Villach és Tarvisio közötti szakaszon érdemes kitérőt tenni az arnoldsteini bencés kolostor romjaihoz, amelyet csodálatosan restauráltak.

A Tarviso és Jesenice közötti szakaszon található a fent említett Save kerékpárút, amely nevét Szlovénia leghosszabb folyójának, a Savénak köszönheti. A széles és tökéletes minőségű kerékpárúton említésre méltó emelkedőt nem is találni. Útközben érdemes kitérőt tenni a Fusinei-tavakhoz, valamint a Save folyó Rateče közelében található forrásához. A téli sportok kedvelőinek a Rateče mellette feltétlenül érdemes ellátogatnia Planicába, a világ egyik leglátványosabb síugrósáncához.

Kranjska Gorába nagyjából egy órányi az út, az itt található éttermek kiváló szlovén specialitásokkal várják a kerékpárosokat. Kranjska Gora után többnyire lejt az út Jesenice felé (távolság: 24 km). Itt érdemes megnézni a régi Sava piacteret (stara Sava), amelynek múzeumában képet kaphatunk arról, hogyan is éltek az itt élő bányászok több száz évvel ezelőtt. Villachba vissza a naponta 4 alkalommal közlekedő vonattal juthatnak a kirándulók a Karavankák-alagúton át. Akárcsak a Villach és Tarvisio közötti távot, a Jesenice és Villach közötti szakasz túlnyomó részét is megtehetjük kerékpárral: Rosenbachtól az öt csillagos Dráva kerékpárúton, St. Jakob és Rosegg településeken át juthatunk vissza Villachba.

Bahn und Rad

Gailtal-Sprinter

Gailtal kerékpárút (R3) Kötschach-Mauthen és Villach között

A Gailtal kerékpárút, ami nevét az azonos nevű Gail folyóról kapta, Kötschach-Mauthenből Nötsch településén át vezet Villachba. A kerékpárút az R3-as jelzést kapta és a hossza összesen 90 kilométer.

A Gailtal kerékpárút hermagori kiindulópontjához kényelmesen és egyszerűen eljuthatunk a Gailtalsprinter vonattal a karintiai S4-es gyorsvasút vonalán. Hermagor állomásra érve mindössze néhány méter után elérjük a kitáblázott kerékpárutat. Innen az út a Burgermoos lápvidéken keresztül vezet Untervellaachba, miközben érinti a Pressegger See-t, Karintia kilencedik legnagyobb tavát is. Az útvonal ezt követően egy idilli ártéri erdő mentén halad Vorderbergbe, majd tovább a Gail folyó mentén, illetve a Dobratsch-hegység déli omlásvidékén (Schütt) át Villachba. A kerékpárút ezen szakasza tökéletes választás a családoknak és a hobbi kerékpárosoknak. A Kötschach-Mauthen és Villach közötti útvonal hossza kb. 90 km.

Bahn und Rad - Radsprinter Hohe Tauern - Radbrücke Puch Weissenstein
Bookmark this page