Információs telefon

Vonat és kerékpár

Kerékpáros kirándulást tervez? Döntsön a vonat és a kerékpár mellett és utazza be Karintiát, valamint az Alpok–Adria régiót! Fedezze fel a hegyeket, a tavakat és az Adriai-tengert vonattal! Különleges élmény.

ÖBB Limpl
Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Micotra-Sprinter

ÖBB Limpl
Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Tauern-Sprinter

UNADJUSTEDNONRAW
Karawanken-Sprinter Genussradtour

Karawanken-Sprinter

Sam Strauss
Bahn und Rad - Radsprinter Hohe Tauern - Radbrücke Puch Weissenstein

Gailtal-Sprinter

ÖBB Netzplan Radsprinter Kärnten

Netzplan Radsprinter Kaernten ÖBB

Micotra-Sprinter

A Micotra-Sprinter naponta 2 alkalommal köti össze Villachot és Udinét – hétvégén Triesztbe/Triesztből – az Alpok–Adria kerékpárút mentén. Nyáron a hétvégéken további vonatok is közlekednek Villachból Tarvisióba, ezek közvetlen csatlakozást biztosítanak a Tarvisióból induló Trenitalia vonatokhoz. Kerékpárt minden vonaton lehet szállítani.

Kérjük az utazókat, hogy a tervezett csatlakozásokról időben, még az utazás megkezdése előtt tájékozódjanak az ÖBB menetrendi tájékoztatójának (SCOTTY) segítségével vagy az ÖBB ügyfélszolgálatán a 05-1717-es telefonszámon. A vasúti építési munkálatok és a vonatpótló buszok miatt az említett járatokon megnő az utazási idő.

Freizeit-Radsprinter Hohe Tauern

Tauern-Sprinter

A Tauern-Sprinter járat Villach (indulás 09:05 óra) és a Hohe Tauern Nemzeti Park (Mallnitz Obervellach állomás; érkezés 10:08 óra), valamint Mallnitz Obervellach (indulás 16:24 óra) és Villach főpályaudvara (érkezés 17:22 óra) között közlekedik, egy megállóval Spittalban, a Millstatti-tó partján – a következő napokon: 2022. április 4-től szombaton, vasárnap és munkaszüneti napon, valamint 2022. július 9-től szeptember 11-ig naponta.

A vonat több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas vagonnal rendelkezik és egyetlen megállóval Spittalban, kereken egy óra alatt szállítja a vendégeket Villachból Mallnitzba. A különböző karintiai völgyekből és városokból – Hermagor, Klagenfurt, Rosenbach, Feldkirchen stb. – a csatlakozó vonatok biztosítottak. Mallnitzból vissza Villachba a Möll- és a Dráva-völgyön keresztül vezető, nagyon jól kiépített kerékpárutakon térhetünk vissza biciklizve vagy akár a nemzeti parkban tett túra után ismét vonattal.

Tervezze meg túráját közvetlenül a karintiai túraportál segítségével és ne hagyja ki a mallnitzi látogatóközpontot se. Izgalmas felfedezések egész sora várja a kirándulókat.

Karawanken-Sprinter Genussradtour

Karawanken-Sprinter

A 3 országot érintő biciklis élménytúra tökéletes választás az idei nyárra.

Vonattal vagy kerékpárral Villachból Tarvisióba, onnan az egykori K&K (császári és királyi) vasút mentén és a Save kerékpárúton Kranjska Gorán át Jesenicébe, majd a nemrég üzembe helyezett kerékpáros vonat segítségével vissza a Villach/Faaki-tó régióba. 3 ország, 2 vonatozás (Villach – Tarvisio és Jesenice – Villach) és egy kerékpárút. A vonatok Villachból Tarvisióba (és vissza) naponta 4 alkalommal, Jesenicébe és vissza hétvégente 4 alkalommal közlekednek.

Villachból a csodálatos Gail kerékpárútnak (R3) köszönhetően akár kerékpárral is eltekerhetünk Tarvisióba. A vonat a kerékpárúttal nagyjából párhuzamosan közlekedik és jelentős mértékben megkönnyíti a Villach és Tarvisio közötti összeköttetést. A Villach és Tarvisio között közlekedő vonaton legalább 120 kerékpárnak van hely. A Villach és Tarvisio közötti szakaszon érdemes kitérőt tenni az arnoldsteini bencés kolostor romjaihoz, amelyet csodálatosan restauráltak.

A Tarviso és Jesenice közötti szakaszon található a fent említett Save kerékpárút, amely nevét Szlovénia leghosszabb folyójának, a Savénak köszönheti. A széles és tökéletes minőségű kerékpárúton említésre méltó emelkedőt nem is találni. Útközben érdemes kitérőt tenni a Fusinei-tavakhoz, valamint a Save folyó Rateče közelében található forrásához. A téli sportok kedvelőinek a Rateče mellette feltétlenül érdemes ellátogatnia Planicába, a világ egyik leglátványosabb síugrósáncához.

Kranjska Gorába nagyjából egy órányi az út, az itt található éttermek kiváló szlovén specialitásokkal várják a kerékpárosokat. Kranjska Gora után többnyire lejt az út Jesenice felé (távolság: 24 km). Itt érdemes megnézni a régi Sava piacteret (stara Sava), amelynek múzeumában képet kaphatunk arról, hogyan is éltek az itt élő bányászok több száz évvel ezelőtt. Villachba vissza a naponta 4 alkalommal közlekedő vonattal juthatnak a kirándulók a Karavankák-alagúton át. Akárcsak a Villach és Tarvisio közötti távot, a Jesenice és Villach közötti szakasz túlnyomó részét is megtehetjük kerékpárral: Rosenbachtól az öt csillagos Dráva kerékpárúton, St. Jakob és Rosegg településeken át juthatunk vissza Villachba.

Bahn und Rad

Gailtal-Sprinter

Gailtal kerékpárút (R3) Kötschach-Mauthen és Villach között

A Gailtal kerékpárút, ami nevét az azonos nevű Gail folyóról kapta, Kötschach-Mauthenből Nötsch településén át vezet Villachba. A kerékpárút az R3-as jelzést kapta és a hossza összesen 90 kilométer.

A Gailtal kerékpárút hermagori kiindulópontjához kényelmesen és egyszerűen eljuthatunk a Gailtalsprinter vonattal a karintiai S4-es gyorsvasút vonalán. Hermagor állomásra érve mindössze néhány méter után elérjük a kitáblázott kerékpárutat. Innen az út a Burgermoos lápvidéken keresztül vezet Untervellaachba, miközben érinti a Pressegger See-t, Karintia kilencedik legnagyobb tavát is. Az útvonal ezt követően egy idilli ártéri erdő mentén halad Vorderbergbe, majd tovább a Gail folyó mentén, illetve a Dobratsch-hegység déli omlásvidékén (Schütt) át Villachba. A kerékpárút ezen szakasza tökéletes választás a családoknak és a hobbi kerékpárosoknak. A Kötschach-Mauthen és Villach közötti útvonal hossza kb. 90 km.

Bahn und Rad - Radsprinter Hohe Tauern - Radbrücke Puch Weissenstein

Videó: Tauern-Sprinter

YouTube Video

The content of YouTube Video would be displayed here. By loading YouTube Video, you accept privacy policy of YouTube Video.

Would you like to accept additional cookies and load external content automatically: open the cookie dialog.

Sites
Bookmark this page