Információs telefon

Események

Bookmark this page

Ironman Austria
június 16. 2024

Ami igazán különlegessé teszi az Ironman Austria versenyt, az a nézők és versenyzők közötti különleges kapcsolat – az érzelmek és a lelkesedés sajátos szimbiózisa. Az eseményen 60 nemzet mintegy 3000 atlétája áll rajtvonalhoz. A startpisztoly 06:40-kor dördül el Klagenfurtban, a 22 fokos Wörthi-tó partján, amelyben a résztvevőknek elsőként 3,8 kilométert kell úszniuk. Ezt követi a 180,2 kilométeres kerékpározás Karintia festői hegy- és tóvidékén át (1680 méternyi szintkülönbséggel), majd zárásként egy maraton a Wörthi-tó partján és Klagenfurt belvárosában. A befutó a Wörthi-tó partján található Ironman városban, Klagenfurtban van.

 Részletes információk

Fuga300
14. - 16. június 2024

Az országúti kerékpárosok számára a 300 kilométeres táv egy misztikus határ. Csak kevesen vannak, akik kerékpároztak már ennyit. További információk

 Részletes információk

lake 2 lake kihívás
június 23. 2024

A 300 kilométeres LAKE2LAKE kihívás a Walchsee-től a Wörthi-tóig (Wörthersee) tart. Útközben 306 kilométer vár a csapatokra, valamint a Grossglockner alpesi panorámaút és összesen 4230 méternyi szintkülönbség. Feszegesd a határaidat és csatlakozz a 300-as klubhoz! Izgalmas útvonal, kiváló szervezés és egy mindenre kiterjedő ajánlatcsomag várja az indulókat. Tudj meg többet most!

 További információ

Nemzetközi Alpok–Adria Túra
2024. augusztus 14-18.

A Nemzetközi Alpok–Adria Túra Ausztria legnagyobb országúti kerékpáros juniorversenye, amelyet Klagenfurt környékén rendeznek meg. A túra 4 szakaszból áll és a Klagenfurt Ringnél ér véget. Mintegy 13 nemzet fiataljai versenyeznek U13-től a junior korosztályig a hegyen, egyéni időfutamban és 2 országúti versenyen.

 További információ

Tour de Kärnten
2024. szeptember 20-22.

Többszakaszos amatőr kerékpárverseny. A kerékpársport karintiai idolja, Paco (Peter) Wrolich pártfogásával minden év májusában rendezik meg a Tour de Kärnten kerékpárversenyt. A Tour de France és a Giro d’Italia mintájára rendezett többszakaszos versenyen bárki elindulhat. A verseny ideális választás azoknak az amatőr országúti kerékpárosoknak, akik sík szakaszokon és hegyi befutókon is szeretnék összemérni tudásukat hasonló képességű társaikkal. Részletek: 5 nap, 400 kilométer, 8800 méternyi szintkülönbség, egyéni és hegyi időfutamok.

 Részletes információk

JEROBOAM 300
AUSZTRIAI GRAVEL KIHÍVÁS
2024. szeptember 26-28.

A Gravel & MTB kerékpárosok három – 75 és 300 kilométer közötti – útvonalon válhatnak a világméretű JEROBOAM Gravel Bike sorozat részeseivé. Lélegzetelállító útvonalak, slow food és kézműves sörök a Wörthersee és a Villach régiókban, valamint egy legendás 300 km-es körtúra tavak mentén, hágókon és alpesi legelőkön át Szlovénia, Olaszország és Karintia határvidékén.

 További információ

Autómentes nap a Wörthi-tónál
április 2025

Nagyszerű lehetőség a friss levegőn történő kikapcsolódáshoz vagy egy baráti kerékpártúrához, és nem utolsósorban a Wörthi-tó partján található jobbnál jobb éttermek és bárok felkereséséhez. Tipp: „Biker Village” Klagenfurtban élőzenével, gyermekprogramokkal, frissítőállomásal és tombolával. Kerékpározáshoz és görkorcsolyázáshoz senki ne felejtsen el sisakot felvenni! 

 Részletes információk

Ossiacher See autómentes
április 2025

A Wörthi-tó partján tartott autómentes nap után az Autómentes Ossiachi-tó (Ossiacher See autofrei) a második legnagyobb autómentes rendezvény Karintiában. Az útvonalak hossza: 27 kilométer, illetve 42 kilométer az Ossiachi-tó és Feldkirchen körül. Tipp a kényelmeseknek: sétahajózás az Ossiachi-tavon. A kerékpáros és görkorcsolyás sisakot ne hagyd otthon!

 Részletes információk

Karintiai Kerékpáros Maraton
Bad Kleinkirchheim
2025. június 1.

Június 4-én két távon is rajthoz lehet állni a Nockberge-hegységben rendezett versenyen, amely teljesen új koncepcióval várja a versenyzőket: időmérés csak az emelkedőkön történik, ezzel is csökkentve a tülekedést a hegyhez vezető úton és a lejtmenetnél.

 Részletes információk