Információs telefon

MTB-trailek a régiókban

Bike Kaiserburg

Rossalmhütten-trail

390 méternyi szintkülönbség, 2,8 kilométer
A természetközeli, közepes nehézségű single trail a Kaiserburg hegyállomás alól, az 1900 méter magasan található Rossalmhüttétől indul és a Feldpannalmnál ér véget. Innen a T20-as hegyikerékpáros ösvénybe becsatlakozva végig a Feldpann-patak mentén tekerhetünk le a hegyről. 

Slowtrail Mirnock

Mirnockriesen-trail

805 méternyi szintkülönbség; 2,7 kilométer
Egy kifejezetten technikás singletrail, bizonyos részeken nagyon meredek szakaszokkal. Hol laza, köves talajjal, hol pedig gyökerekkel átszőtt szakaszokkal kell számolni.

Nockbike

Bachweg-trail

480 méternyi szintkülönbség; 3,1 kilométer
Egy igazán varázslatos mountainbike-ösvény a Feldpann-patak mentén, változatos vegetációval. Talajadottságok: a felső szakaszon laza szerkezetű, köves a talaj. Ezt követően az alsó részeken már erdei talajjal találkozhatunk, de néhány szakaszon itt is kavicsos és nedves lehet az út.

Biken am Weissensee

Weissensee-trails

A Weissensee üdülőrégió legújabb mountainbike-ösvénye ismét nagyszerű bizonyítéka a vidék hegyikerékpáros-kompetenciájának. Az összesen 3,2 kilométer hosszú trail inkább természetközeli kialakítású, kevés az épített rész. Extrém szakaszok nincsenek, de sok a meredek kanyar, és néhány fából készült híddal is találkozhatunk. A technikás pálya Naggleralmnál található kiindulópontja kényelmesen megközelíthető hegyi felvonóval. Az MTB-ösvénynek nincs olyan része, ahonnan ne nyílna lélegzetelállító kilátás a tóra.

AreaOne Downhill in der Region Villach

Kopein-trail Faaki-tó

Karintia mountainbike kínálata újabb attrakcióval bővült: a Faaki-tónál található új Kopein Trail a tapasztalt és kalandvágyó hegyikerékpárosok új törzshelyévé vált. Az 1,8 kilométer hosszú MTB-ösvény változatos élményeket ígér: az első két szakasz tulajdonképpen egy erdei singletrail idilli környezetben, a harmadik szakaszon azonban az ugratóknak, hullámoknak és a döntött kanyaroknak köszönhetően garantált az adrenalinszint emelkedése. A túra lezárásaként érdemes betérni a közeli vendéglátóegységek egyikébe és/vagy – évszaktól függően – megmártózni a Faaki-tó vizében. És mivel a várakozás öröme az egyik legszebb öröm: néhány héten belül két további hegyikerékpáros ösvényt is megnyitnak a közvetlen közelben.

Nockbike

Alter Almweg

Egy igazán különleges trail a hegyről a tópartra, csodás kilátással a környező tájra. A hegyikerékpáros-ösvény közvetlenül az 1500 méter magasan található Feldpannalmtól indul és a díjfizető állomásig vezet (1000 m). Az trail elsősorban az erdőben kanyarog és kifejezetten technikásnak számít, sok az utat keresztező gyökér és részben köves is a talaj. Egy kompromisszumoktól mentes, kihívásokkal teli mélyút. Adatok: 2,8 km, 500 méternyi szintkülönbség (egészen a völgyig 5,8 km, 750 méternyi szintkülönbség); nehézségi fok: piros/fekete (S 2).

Lake.bike Samonigg Trail Region Villach

Samonigg-trail

A Karavankák lábánál, az Altfinkenstein vár közelében található Samonigg-trailt 2017 nyarán nyitották meg hivatalosan a nagyközönség előtt. A hegyikerékpáros ösvény kiindulópontjáról csodálatos kilátás nyílik a Faaki-tóra és a környező tóvidékre. A technikás és igényes kezdést 3 kilométer hosszú könnyű, kényelmes szakasz követi, a trail záró része pedig Latschach am Faakersee-ben található.

Flow Country Trail Petzen

Petzen Thriller

A Petzenen 2017-ben kialakított hegyikerékpáros ösvény a flow country trailtől teljes mértékben eltérő karakterű: a Thriller inkább az igazi dowhnill-menők igényeire lett szabva és sokkal technikásabb vonalvezetésű.

Biking Nassfeld

Single Trails Nassfeld

A jó single trail olyan, mint a só a levesben - legalábbis a hegyikerékpározás szerelmesei számára. Kilenc ilyen mountainbike ösvény található a Nassfelden, köztük egy flow trail, amelyet épp most építenek Tröpolachban, egy meglévő és két új single trail a Weissensee partján. A Nassfeld és a Weissensee nyáron is működő négy hegyi felvonója segít a kerékpárok hegyre történő szállításában. A kerékpáros ajánlatok terén igazán különlegesség teszi a Nassfeldet, hogy a mountainbike ösvények egy része átnyúlik az országhatárokon. A könnyűnek számító „Easy Way" útvonaltól a technikás „Chri" vagy „Yannick" trailekig - itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A királytúra, a „Nassfeld Pramollo Bike Hero", például egy kifejezetten kemény túra: a hegyikerékpáros és e-bike útvonal Tröpolachból vezet a Madritschenre, majd tovább a Pramollo-tóhoz és utána fel a Garnitzen Törlre. Ezután lefelé vezet a túra a Garnitzen, Auernig és Ofen Almon át, majd tovább a Sonnenalpe Nassfeldre és onnan a Rossalmra (vagy Tressdorfer Alm) és ismét fel a Madritschéra. Vissza a völgybe a Rudnig Almon át juthatnak a kerékpárosok, ahol az utolsó szakaszon az új flow trailen át kanyarogva érhetik el Tröpolachot. Aki leküzdi a csaknem 48 kilométer hosszú és 2200 méternyi szintkülönbséget magában rejtő túrát, az valóban a Nassfeld királyának érezheti magát. Hogy a vádlik is így gondolják majd, az kérdéses - mindenesetre a túra egyedülálló kihívást jelent a Nassfeld lenyűgözően vad alpesi környezetében.

FlowTrail TurracherHoehe Kornocktrail

Trail Area a Turracher Höhén

A Turracher Höhén 2020-tól vadonatúj MTB flow trailek várják a bringásokat. A 7 kilométer hosszú Kornock flowtrail (kék nehézségi fok, 400 méternyi szintkülönbség) hullámpályákon, ugratókon, döntött kanyarokon és faelemeken át vezet a Kornock felvonó völgyállomásához és a környező hegyekre, valamint a Turrachi-tóra nyíló csodás kilátás közepette kínál maximális kerékpáros élményt. A kezdő bringások a völgyállomásnál kialakított gyakorlópályán szerezhetik meg első hegyikerékpáros tapasztalataikat, hogy utána az Üwi trailen (zöld/kék nehézségi fok, 600 méter hosszú és 85 méternyi szintkülönbség) mindjárt próbára is tegyék frissen szerzett tudásukat és felkészüljenek a flowtrailre. Az e-bike-osokra és túrakerékpárosokra erdőkön és alpesi legelőkön át kanyargó, jól kitáblázott kerékpárutak várnak, amelyek egészen St. Lorenzenig vezetnek.

Bookmark this page