Családi üdülés Karintiában

Akár a hóbiztos, széles lesiklópályákon, akár a hó- és élményparkokban, akár a buckapályákon. Karintiában, Ausztria napos déli részén, a családok mindenképp szuperül érzik magukat.

A lehető legjobban előkészített, biztonságos pályákon csak úgy tolonganak kezdők és haladók – ennek ellenére a felvonóknál, a melengető téli napfényben nincsen várakozási idő. A kényelemről és élményekről kisebb-nagyobb extrák gondoskodnak: kényelmes, ülésfűtéssel ellátott felvonók, infraszaunák közvetlenül a sípályák mentén, komornyikok, vagy a lovasszán-taxi. Emellett számos lehetőség kínálkozik szánkózásra, korcsolyázásra a befagyott tavakon, valamint vízi élményekre a csúszdákkal és vadvízi patakokkal rendelkező karintiai gyógyfürdőkben és uszodákban.

EdwardGroeger_KaerntenWerbung

Nassfeld

Nassfeld

Peter Just

Bodental

Bodental

Franz Gerdl; © Kärnten Werbung

Ha a gyerekek jól érzik magukat, a szülők is boldogok. Ezzel Karintiában nagyon is tisztában vannak. Ezért a fiúk és lányok nem csak a biztonságos és tanúsított pályákon mozoghatnak. Bizonyíthatják tudásukat a hóparkokban és a buckapályákon, versenyt síelhetnek a papával a gyorsasági szakaszokon, és a síelésükről készített felvételeknek köszönhetően igazi sztárnak érezhetik magukat. Mindezek között dimbes-dombos erdei síutakon vezet az út, amelyek olyan igazán alaposan szétrázzák az embert.

A fiatalabb családtagok derülhetnek a pályákon táncoló és éneklő babákon, múlathatják az időt a közvetlenül a sípálya mellett található melegedőkben, vagy építhetnek hóembert. Karintiában megvan minden, ami egy téli családi üdülést felejthetetlenné tesz. Legyen szó akár síelésről, akár snowboardozásról, akár kezdőkről, akár haladókról, akár szórakozásról és élményekről, akár pihenésről. A pályák mentén számos lehetőség kínálkozik szánkózásra, korcsolyázásra a befagyott tavakon, és vízi élményekre a csúszdákkal és vadvízi patakokkal rendelkező karintiai gyógyfürdőkben és uszodákban.

Mathias Prägant

Bad Kleinkirchheim

Hallott már a „Familien-Euro”? Ez a heti átalánydíjas csomag része Bad Kleinkirchheim télisport-régiójában. Itt a 12 éven aluli gyermekek szüleik kíséretében kereken 100 kilométernyi pályán csupán napi egy euróért carvingolhatnak és síelhetnek. Ezen felül opcionálisan sí vagy snowboard is kölcsönözhető. Emellett számos családi csomag is létezik – a parasztházaknál töltött üdüléstől az ötcsillagos szállodákig. Március 9-től a síbérlet az egész család számára minden, a programhoz csatlakozó vendéglátónál benne foglaltatik az árban, a fürdőkre pedig 50 százalék kedvezményt adnak.
Információ: www.badkleinkirchheim.at 

Familienregion Lieser- /Maltatal

Lieser- és Maltatal régió

Lieser- és Maltatal régió síóvodájában a két éven felüli gyerekek játékosan sajátíthatják el, hogyan lehet biztonságos ívet leírni síelés közben. „Térdet hajlítani, fület hegyezni" – jól képzett síoktatók tippjei és trükkjei gondoskodnak arról, hogy a sípályák kis törpéi gyorsan ráérezzenek, mi is a hóekézés és fordulás lényege.
Információ: www.familiental.com 

Steinthaler; Kärnten Werbung

Weissensee

A család barátja a Weissensee-nél Meterix, a kis mérőmaci. Ő a jelképe annak a szuper kedvezményrendszernek, melynek mottója: „minél kisebb, annál olcsóbb”, és ő segít a szülőknek abban, hogy pénzt takarítsanak meg a családi üdülésen. Meterixnek hála, a gyerekek (12 éves kor alatt) a kiválasztott vendéglátó üzemekben csak testmagasságuk szerint fizetnek. Ingyenesen lehet síelni 2019 január 5-19. között, feltéve, hogy a 40 partnervállalat egyikénél szállnak meg a vendégek. És a síelés után? A Weissensee télen Európa legnagyobb tartósan befagyott természetes jégpályájává változik. A jégtakaró akár 40 cm vastag is lehet. A tükörfényesre sikált jégpályákon – melyek hossza 5-25 km – és korcsolyapályákon remekül lehet korcsolyázni és hokizni. Ezenkívül korcsolya- és gyorskorcsolya-tanfolyamokat is szerveznek. Szintén nagyon népszerű a Naggler Almtól induló négy kilométer hosszú természetes szánkópályája, ahol minden szerdán alpesi jódli-ródli szemináriumra is sor kerül.
Információ: www.weissensee.com 

© Kärnten Werbung

Nassfeld

Karintia legnagyobb síterülete, Nassfeld is nagyon családbarát. Kellemes meglepetésként a tíz éven aluli gyermekeket bizonyos időpontokban és meghatározott feltételek mellett ingyenes síelésre invitálják. Aminek a téli sportok kicsi és nagy szerelmesei egyaránt örülnek: az Alpok leghosszabb kivilágított pályája, a Nassfeldi Hópark, a „Blue Day“ szórakoztató eszközökkel, 3 símozi-szakasz és a legjobban kiépített sí-gyakorlópályákkal.
Információ: www.nassfeld.at 

Josef Autischer; Goldeck Bergbahnen_Josef_Autischer

Millstätter See

A síkörhinta körbe forog a Millstätter See körül. Mivel Karintia középpontjában helyezkedik el, a Millstätter See partjáról a vendégek közel harminc perces autóúttal elérhetik Karintia legszebb sílankáit: a Goldeck sporthegyet, Bad Kleinkirchheimet/St. Oswaldot, a Katschberget, a Nassfeldet, vagy a Mölltali Gleccsert. A családok ebben a régióban különösen kedvező áron utazhatnak: január 7-tól a szezon végéig a 14 éven aluli gyermekek, akik családjaikkal a Millstätter See körüli vendéglátóknál szállnak meg, a Sportberg Goldeck síterületen ingyenesen síelhetnek. Ennek előfeltétele, hogy a szülők síbérleteket vásároljanak.
Információ: www.millstaettersee.com 

Franz Gerdl; Kärnten Werbung

Heidi-Alm Falkert

A falkerti Heidi Alm Sípark ideális helyszín a visszavonuláshoz a családok számára, ahol a gyermekek Heidi és Peter rajzfilmfigurák védelme alatt tanulhatnak síelni. Négy csákányos felvonó és tizenkét kilométer sípálya alkot tökéletes díszletet az első kanyarokhoz a hóban, később aztán a Heidi’ Kids Hóparkban ugratókkal, boxokkal, korlátokkal, meredek kanyarokkal és hullámpályákkal folytatódik a móka. A falkerti Heidi Alm Síparkban a gyerekek hatodik születésnapjukig egy felnőtt kíséretében ingyenesen síelhetnek. És mi lelkesíti még a sírajongó szülőket? A kereken 2300 méteres magasságával Falkert a freeriderek és túrázók paradicsoma.
Információ: www.heidialm.at 

Steinthaler; Kärnten Werbung

Turracher Höhe

A Turracher Höhe síterület ideális a családok számára, akikről egynapos síbérletre vonatkozó családi kedvezményekkel, speciális, gyermekeknek szóló sítanfolyamokkal és különösen gyermekbarát ajánlatokat (pl.: gyermekfelügyelet a hétvégén és a szünidő minden napján) kínáló szállodákkal gondoskodnak. Aki igazán különleges élményre vágyik, az most az 1,6 km hosszú „Nocky Flitzer“ alpesi hullámvasúttal száguldhat alá a völgybe. Szintén hátborzongató élvezetet nyújt a hópark és a Funslope park látogatása.
Információ: www.turracherhoehe.at 
Információ: www.nockyflitzer.at 

© Kärnten Werbung

Gerlitzen

A Gerlitzen, a villachiak jellegzetes hegyét, kitüntették a „Welcome Beginners“ védjeggyel. Ennek során a Kötélpálya Szövetség szakemberei azt vizsgálják, hogy a síterület ténylegesen alkalmas-e kezdők és újrakezdők számára. A Gerlitzen mindenki számára tökéletes és felejthetetlen családi sínapokat kínál többek közt széles pályáival, gyermek- és hómackó-birodalmával, gyermekbarát gasztronómiájával és családbarát szálláshelyeivel. Szintén a villachi régióban: a karintiai termálfürdők élményvilága a villachi meleg fürdőben csőcsúszdákkal, Crazy River-rel vagy sellőúszással.
Információ: www.region-villach.at 
Információ: www.kaerntentherme.com 

Woerthersee Tourismus

Wörthersee

A Wörthersee régió, valamint a tartomány fővárosa, Klagenfurt is hangulatos kikapcsolódást kínál télen az egész családnak. Mindig érdemes felkeresni a Pyramidenkogel kilátót és a klagenfurti karácsonyi vásárt. Különösen szép élményt nyújt a veldeni advent, amely a tóparti községet az angyalok városává varázsolja, a kis látogatókat pedig Jézuska segítőivé képezi ki. A karintiai hagyományokba és szokásokba enged bepillantást a pörtschachi adventi sétányon megrendezett Csendes Advent.
Információ: www.stilleradvent.at 
Információ: www.veldener-advent.at 
Információ: www.pyramidenkogel.info 

FranzGERDL_KaerntenWerbung

Katschberg

A Katschbergen található „Katschi’s Kinderwelt“ parkban a legifjabb nemzedék kitűnően érzi magát. Itt felügyelnek rájuk, és a síoktatók szakértő útmutatásai mellett megpróbálkozhatnak első kanyarokkal. A gyermekeknek fenntartott sípályák mentén álló, beszélő rajzfilmfigurák buzdítják a gyermekeket elhaladáskor, a Mini-Jet, azaz a gyermekbarát tányéros felvonó pedig a kiindulási pontra viszi őket vissza. Ha a kicsiknek menet közben szünetre van szüksége, a melegedő-pavilonokban kipihenhetik magukat és felmelegedhetnek. A síeléssel töltött nap végén a gyerekeket a „lovasszán-taxi” szállítja vissza a szállodába.
Információ: www.katschberg.at 

Buchungscenter Heiligenblut

Heiligenblut

Hallott már a „Schneemannkarte” síbérletről? Heiligenblutban a tíz éven aluli gyermekek számára szól, és egy felnőtt jeggyel kombinálva 3 euróba kerül.
Információ: www.heiligenblut.at 

© Kärnten Werbung

Mittelkärnten

Közép-Karintia turisztikai régiójában a síbarát családok Flattnitz, Saualpe és Simonhöhe síterületein találhatják meg számításaikat. A pályák nyüzsgésétől távol a Flattnitz hóbiztos pályái garantált téli élményt kínálnak öregnek és fiatalnak, december elejétől március végéig. A Simonhöhén a legkisebbeknek havas élményeket, a Vidámparkban klassz ugrásokat, a szülők számára pedig élvezetes szórakozást nyújtó sípályákat kínálnak. Különleges élményt kínál a naplementébe menő fergeteges szánkóparti. A hószán a szánkózókat igazi kalanddal ajándékozza meg.
Információ: www.kaernten-mitte.at 

Franz Gerdl; Regionalmanagement Lavanttal

Lavanttal

Kicsi, de nagyszerű síterületek Lavanttalban: Koralpe, Klippitztörl és Weinebene szelíd lankái és jó áttekinthetősége miatt kiválóan alkalmas kezdő és újrakezdő síelők számára. Az elő- és utószezonban azok a gyerekek, akik szüleikkel válogatott vendéglátóknál laknak, a klippitztörli sípályán ingyenesen síelhetnek.
Információ: http://koralpe-kaernten.at/  
Információ: www.weinebene.at 
Információ: www.klippitz.at 

Takarékos családi síüdülés Karintiában

Hermagor – Nassfeld
Nassfeld Ski surprise – A gyermekeket pedig 9,9 éves korig meghívjuk! December 7. - 22.2018, január 5. - 19. 2019., március 17. - április 22. 2019. Nassfeld 4=3 www.nassfeld.at 

Weissensee
A síelés bene van az árban 2019. január 5. – 19. Foglalja le üdülését a 20 partnerszállás egyikénél és induljon az élménybérlettel/vendég kártyával a hegyre. www.weissensee.com 

Továbbolvasás

A mai időjárás, 20. April 2019

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy