Felszabadult családi üdülés Karintiában:

Testmozgással az érintetlen természetben, felfedezésekkel és sok-sok meglepő élménnyel.

Rejtőzzünk egy jókora szénaboglyában vagy túrázzunk a lankás dombtetőkön. Szemléljünk a naplementét vagy élvezzük a piknikezés hirtelen jött ötletét a tóparton. Figyeljük meg a zergéket és mormotákat saját természetes világukban vagy csak – becsukott szemmel – ugorjuk a stégről a meleg vizű tóba. Ez csupa olyan elképzelés, amely mosolyt csal az arcunkra és visszaidézi saját gyermekkorunkat: a szülőkkel együtt megélt szép élményeket, a természet közvetlen élményét, a világ feje tetejére állítását és a soha véget nem érő szabadság érzését. Pontosan ezt az érzést váltja ki a családi üdülés Karintiában. Ausztria napos déli végein, az ivóvíz minőségű tavakkal szabdalt, légy domboktól festői háromezres hegycsúcsokig terjedő hegyvidék hamisítatlan természeti környezetében. Üdülőhelyet családbarát vendéglátók kínálnak, akik a kis és nagy vendégek igényeire szakosodtak. A kisebb panzióktól a falusi turizmuson át a tanúsított családi szállodáig.

A karintiai családi üdülésben az „Élet örömét” minden érzékszervünkkel megtapasztaljuk. A középpontban a közös élmények és élvezetek szerepelnek. A hegyek és számtalan meleg fürdőzőtó, az átlagon felüli napsütötte órák párosítása a lehetőségek gazdag tárházát kínálja ahhoz, hogy a kicsik és nagyok egyaránt megtalálják azt, amire vágynak.

Üdülhetünk tóparton, kirándulhatunk, kerékpározhatunk, golfozhatunk vagy wellness-üdülést is választhatunk. A jelszó minden esetben az „Élvezetes élet, pihentető élvezetek”. A jóleső változás a mindennapokhoz képest, amelyre az egyre nagyobb lendület, a digitalizáció és a bizonytalanság nyomja rá a bélyegét.

Üdülés alatt más szabályok érvényesek és éppen ez váltja ki a boldogság érzetét. Ilyenkor nyugodtan ki lehet próbálni az új dolgokat: evezős csónakkal hódíthatjuk meg a tavat, kenuval szelhetünk át természetes ősállapotukban hagyott folyókat, a tanyán figyelhetjük a fejést vagy a vajköpülést, próbára tesszük az egyensúlyérzéket az állva evezéssel, leugorhatunk egy fáról vagy a halakkal fürödhetünk a kristálytiszta patakban. 

Ha már a halaknál tartunk: horgásztál már? Karintiában bőségesen van erre lehetőség – például az alpesi horgászásra a Möll folyóban. Ausztria legdélibb tartományában változatos módon találkozhatunk az állatokkal. Itt majmok, sasok, zergék, kőszáli kecskék, mormoták és pillangók is várnak ránk.

Stand-up paddling

Stand-up paddling

Hogyan készül a vaj és a sajt? Miért van az, hogy a kenyér héja olykor ropogós, olykor pedig nagyon puha? Meddig tart, hogy az almából ízes almalé készüljön? Milyen zöldfűszerekből lehet ízletes fűszerkrémet varázsolni a kenyérre? Honnan jön a méz? Kérdés kérdés hátán! 

A karintiai üdülés során mindezekre fény derül. Például a fűszernövény-termesztésről híres Irschen településen, a mézünnepen Hermagor-ban, a kenyérsütésnél a Lesachtal völgyében, az almaszüreten a Lavanttal völgyében vagy a látvány-sajtüzemben Hermagor mellett a Tressdorfer Alm-on. A „Gyermekkorom varázsa” nyomában járunk minden érzékszervünkkel.

Szintén a karintiai családi üdülést gazdagítja a számtalan látványosság a tartományban, amelyek közül több mint százat ingyenesen is látogathatunk a Kärnten Card kártyával. Ezek közé tartoznak bizonyos hajóutak, egyes hegyi vasutak, múzeumok, élményfürdők, panoráma-útvonalak, valamint az állatkerti és állatközeli élménynek.

Végül, de nem utolsó sorban: aki a karintiai üdülést egy bátorsági próbával szeretné megkoronázni, az a Pyramidenkogel mellett a világ legmagasabb faépítésű kilátójáról ereszkedhet le kötélen. Aki inkább egy fedett csúszdán vagy felvonón jön le, szintén élvezheti Karintia a mintegy 75 méteres magasságú toronyból feltárulkozó álomszép körpanorámáját.

www.kaerntencard.at 

A mai időjárás, 14. November 2018

To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy