Fedezze fel és élvezze a kultúrát.

Karintia kedvet csinál a kultúrához: Kőbe vésett tanúk, ásatások, várak és kastélyok, apátságok és templomok mesélnek a régmúlt időkről, míg fesztiválok, kiállítások, színházi előadások és koncertek hívnak kulturális felfedező útra.

A történelem tanúi

Ausztria déli vidéke kitűnő terep a változatos történelem tanújeleinek felkeresésére. A régen letűnt idők számos tanújele – több mit 400 kastély, vár és erődítmény – található szerte Karintiában. Ezek közé tartozik például a középkor vár köré épült Friesach városa, ahol egy várépítő projekttel kapcsolják össze a múlttat a jelennel. Ennek keretében egy középkori várrendszert kizárólag korhű eszközökkel – tehát gépek és villamos áram igénybevétele nélkül – építenek fel.
Felvilágosítás: www.burgbau.at

Stiftskirche Ossiach

Stiftskirche Ossiach

Stift Ossiach

Stift Ossiach

Wörthersee Classics Festival

Wörthersee Classics Festival

A kulturális kínálat fénypontjai

Karintia már-már megszámlálhatatlanul gazdag kulturális kínálatából nehéz reprezentatív metszetet nyújtani, mert ehhez túlságosan is változatos és gazdag az egész éves rendezvénynaptár. A kínálat fénypontjai közé tartozik az Ingeborg Bachmann díj – a Német nyelvű irodalom napjai http://bachmannpreis.orf.at , a Carintiai Nyár http://www.carinthischersommer.at  vagy a Wörthersee Classics http://www.woertherseeclassics.com/festival/idee-des-festivals/  , amely a Wörtherseért lelkesen rajongó zeneszerzőket, Gustav Mahlert, Alban Berget, Anton von Webernt, Johannes Brahmsot és Hugo Wolfot helyezi a középpontba. 

 

A leginkább látogatásra érdemes múzeumok közé tartozik a Karintiai Modern Művészetek Múzeuma http://www.mmkk.at , a Liaunig Múzeum, a kortárs művészetek egyik legnagyobb ausztriai magángyűjteménye www.museumliaunig.at , a Nötscher Kreis Múzeuma http://www.noetscherkreis.at  és a Werner Berg Múzeum http://www.wernerberg.museum . A színházrajongók nem csupán a Klagenfurti Városi Színházat http://www.stadttheater-klagenfurt.at/de/ , hanem a neuebühnevillach http://www.neuebuehnevillach.at  és a számos nyári ünnepi játékok darabjait tekinthetik meg.

Museum of Modern Art

Museum of Modern Art

Museum Liaunig

Museum Liaunig

Werner Berg Museum

Werner Berg Museum

Gottfried Helnwein - Werner Berg Museum

Gottfried Helnwein - Werner Berg Museum

Museum Liaunig

Museum Liaunig

Karintia kulturális életében nem feledkezhetünk meg a hagyományok és népszokások tarka sokaságáról sem, amihez a helyiek szorosan kötődnek és amelyek az év és az élet menetéhez igazodnak.

Osterreindling

Osterreindling

Kranzelreiten Weitensfeld

Kranzelreiten Weitensfeld

Perchten Lesachtal

Perchten Lesachtal

A mai időjárás, 19. January 2018

  • 09:00 light snow
  • 12:00 light snow
  • 15:00 cloudy
  • 18:00 brightly
  • 21:00 partly cloudy