Információs telefon

Nagy karintiai tókerülő túra

Szívesen részt venne egy természeti élményekben gazdag, izgalmas kerékpártúrán? Fedezze fel Ausztria napfényes délvidékét két keréken! Kerékpározzon kristálytiszta vizű, türkiz tavak mentén, járja be az olasz és szlovén határ közelében található lenyűgöző domb- és hegyvidéket. A rendelkezésre álló idő és a kondíció függvényében a 350 kilométer hosszú, változatos útvonal tetszőleges számú szakaszra osztható. A legideálisabb, ha az egész kerékpártúrára legalább egy hetet betervezünk. Ebben az esetben elegendő időnk marad, hogy kiélvezzük a kellemesen meleg vizű hegyi tavak nyújtotta felfrissülési lehetőséget és megcsodáljuk az útba eső természeti és kulturális látnivalókat. A kerékpárút mentén minden ízléshez és pénztárcához találni megfelelő szálláshelyet.

  • Ha valakinek pedig nincs saját elektromos biciklije, annak több mint 50 karintiai kerékpárkölcsönző áll rendelkezésére, hogy béreljen magának egy modern elektromos kerékpárt minden szükséges tartozékkal együtt, amelyet ráadásul igény esetén egy másik kölcsönzőben is visszaadhat.
    Karintia rent e bike

    Paco Wrolich Rad Profi Kaernten Werbung
    Paco Wrolich Kaernten Werbung
    " Paco Wrolich, Ex-Radprofi

A nyolcast leíró, több napos kerékpártúra egyik lehetséges kiindulópontja a Dráva mentén található Villach városa, amely autóval és vonattal egyaránt könnyedén megközelíthető és Karintia földrajzi középpontjának számít. A túra túlnyomó részt jelzett kerékpárúton vezet, illetve egybeesik az Alpok–Adria kerékpárút és a Dráva kerékpárút néhány szakaszával. Az enyhe klímának köszönhetően az Alpok fő vonulatától délre eső Nagy karintiai tókerülő túra áprilistól egészen októberig várja a kerékpárosoka

Kerékpár szakaszok

Keresse meg kedvenc kerékpáros útvonalát itt

saját tárolási listám